BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Υπόσχεση ΕΒΖ για 4 εκατ. ως 10/2 σε τευτλοπαραγωγούς

Μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου αναμένεται να εξοφληθούν -εκτός απροόπτου- τα περίπου 4 εκατ. ευρώ, από τα 7 εκατ. ευρώ που απομένουν για να εξοφληθεί η καμπάνια του 2016.

Τα λάθη της ΕΒΖ, θηλιά στην τευτλοκαλλιέργεια

2
0

Την ίδια μέρα αναμένεται, επίσης, να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΖ και να εγκρίνει το τιμολόγιο που θα ισχύσει στην καλλιεργητική σεζόν 2017, με τις πληροφορίες να μιλούν για μια μείωση, μεσοσταθμική, που δεν θα υπερβαίνει το 10%, η οποία δεν θα φανεί στους παραγωγούς, καθώς θα αντισταθμιστεί από τη συνδεδεμένη ενίσχυση, η οποία από τα 53 ευρώ, πέρυσι, αναμένεται να φτάσει τα 72 ευρώ.

Το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κομισιόν και αναμένεται το πράσινο φως. Μάλιστα στα σχέδια του κ. Αποστόλου είναι να δώσει το συγκεκριμένο ποσό, αν πάρει την έγκριση, όχι μόνο για το 2017, αλλά και για το 2016.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παντελής Μάνης σχολιάζει ότι «υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε εντός της εβδομάδας οι Έλληνες τευτλοπαραγωγοί να πάρουν ένα ακόμη ποσό από το σύνολο των 7 εκατ. ευρώ που τους οφείλεται για το 2016».

Ο ίδιος, μάλιστα, εξηγεί ότι «οι καλλιεργητές έχουν ήδη λάβει το 40% για την παραγωγή που έδωσαν στην ΕΒΖ το 2016, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν γινόταν και οι καθυστερήσεις ήταν πολύ μεγαλύτερες».

Αναγνωρίζοντας, πάντως, την ανησυχία και τον προβληματισμό των τευτλοπαραγωγών, ο κ. Μάνης σχολίασε ότι η αναδιάρθρωση της εταιρείας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της ΕΒΖ, υπογράμμισε ότι «διερευνούμε το διεθνές περιβάλλον και εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους, έτσι ώστε να έχουμε έτοιμη της στρατηγική της επόμενης ημέρας με την απελευθέρωση των ποσοστώσεων ζάχαρης σε επίπεδο ΕΕ, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2017».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι η διοίκηση της ΕΒΖ εργάζεται εντατικά, ώστε η βιομηχανία να έχει τη θέση που της αναλογεί εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και προς την κατεύθυνση αυτή κάλεσε τους τευτλοπαραγωγούς να δείξουν «εμπιστοσύνη» και να σπείρουν τουλάχιστον 100.000 στρέμματα φέτος, ώστε και αυτοί να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της εταιρείας.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία