BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Ως τέλος Ιουλίου εξισωτικές, με το 2012 αρχή στα Βιολογικά

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να έχει εξοφλήσει με ένα ποσό που έχει υπολογιστεί περί τα 4 εκατ. ευρώ τις εκκρεμότητες που υπάρχουν από τις εξισωτικές αποζημιώσεις του 2012, του 2013 και του 2014.

Ως τέλος Ιουλίου εξισωτικές, με το 2012 αρχή στα Βιολογικά

2
2

Κι ενώ αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις έγκρισης πίστωσης από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, σε αυτή τη φάση οι υπάλληλοι του οργανισμού ενώ έχουν ρίξει το βάρος στο να τελειώσουν τις απαραίτητες διασταυρώσεις και τους ελέγχους, προκειμένου μέχρι το τέλος του Ιουλίου να έχουν ολοκληρωθεί και οι πιστώσεις που αφορούν υπόλοιπα του 2015 και 2016, άνευ απροόπτου, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του Οργανισμού Γιώργου Κέντρου.

Την ίδια ώρα, ανοικτό είναι το σύστημα που δέχεται τις λίστες με τους δικαιούχους των παλιών Βιολογικών από τις κατά τόπους ΔΑΟΚ, όπως ενημερώνουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διευκρινίζοντας συγχρόνως ότι οι πληρωμές ανά νομό δεν συνδέονται καθώς όπως εφαρμόζει ήδη ο Οργανισμός, στις λίστες που παραλαμβάνει από τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας προχωρούν οι διασταυρώσεις, προκειμένου για τους δικαιούχους που προκύπτουν από τους ελέγχους που ολοκληρώνονται να ακολουθεί πληρωμή, χωρίς να χρειάζεται να γίνει µια μαζική πίστωση.

Σε Γρεβενά, Τρίκαλα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη έχουν αρχίσει ήδη οι πιστώσεις για εκκρεμότητες του 2012, ενώ γίνεται σαφές αρμοδίως ότι οι πληρωμές ανάμεσα στα έτη «δένονται», καθώς απαιτείται να έχει ολοκληρωθεί η μία χρονιά για κάθε δράση, πριν αρχίσουν οι πιστώσεις για το επόμενο έτος.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου προγραμματίζεται να ανοίξει η εφαρμογή για το 2015 και το δεύτερο μισό του μήνα η αντίστοιχη για το 2016, ώστε οι ΔΑΟΚ να μπορούν να στέλνουν τις λίστες για την πληρωμή των δικαιούχων παραγωγών, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού.  Πάντως, επειδή οι εκκρεμότητες είναι πολλές, η δέσμευση των αρμοδίων της πλατείας Βάθη να ολοκληρωθούν οι πληρωμές στα βιολογικά του 2014 μέχρι το τέλος Ιουνίου, δεν φαίνεται εφικτή.


Έκλεισαν οι εκκρεμότητες της ενιαίας του 2016

Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές για οφειλές της ενιαίας ενίσχυσης και των συνδεδεμένων του 2016 μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με όσα είχε προαναγγείλει η εφημερδα Agrenda.Η πληρωμή αφορούσε μικροποσά για κάθε παραγωγό που αθροίζουν συνολικά περί τα 10,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργο Κέντρο. Η μεγάλη απόκλιση από τις αρχικές εκτιμήσεις του Οργανισμού, που παρουσιάζει το ποσό που πιστώθηκε, οφείλεται κατά βάση στη συνδεδεμένη για τα ειδικά δικαιώματα.

Ο προϋπολογισμός της εν λόγω ενίσχυσης για το έτος 2016 ανέρχεται κοντά στα 30 εκατ. ευρώ (4,45 εκατ. ευρώ για το Μέτρο 1 βοοειδή και 25,196 εκατ. ευρώ Μέτρο 2 αιγοπρόβατα), αλλά το πληρωτέο ποσό που προέκυψε από τους ελέγχους των δικαιούχων κτηνοτρόφων έφτασε μόλις τα 2,8 εκατ. ευρώ για τα βοοειδή και τα 400.000 ευρώ για τα αιγοπρόβατα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργο Κέντρο. Όπως εξηγεί ο ίδιος το πρόβλημα εντοπίστηκε στο γεγονός ότι πολλοί κτηνοτρόφοι δεν «έπιασαν» τα απαιτούμενα κιλά γάλακτος για να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης.

Βρείτε εδώ τις λίστες του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις τελευταίες πληρωμές

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ 30 Ιουνίου με 4 Ιουλίου 2017.pdf

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ στις 26 με 28 Ιουνίου 2017.pdf

Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ στις 29 Ιουνίου 2017.pdf


Για Σεπτέμβριο μετατίθεται τώρα το πετρέλαιο του 2015

Έναν έναν ψάχνουν τους δικαιούχους της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για το έτος 2015 οι αρμόδιοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που ελέγχουν τις εγγραφές των παραγωγών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίες ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις δεν «συμφωνούν» µε τα στοιχεία του taxisnet, γεγονός που απαιτεί επαλήθευση και φυσικά αρκετό χρόνο.

Σημειωτέον ότι δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και η διαδικασία των συμψηφισμών, αλλά ούτε υπογραφεί η πολυαναμενόμενη απόφαση Χουλιαράκη με την έγκριση πίστωσης για να τρέξει η πληρωμή. Σύμφωνα, μάλιστα, με αρμόδιους του υπουργείου Οικονομικών, όποια πίστωση δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν τον Σεπτέμβριο.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

17-07-2017 15:46ΧΑΡΑΤΣΗ

ΨΕΥΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ......

Απάντηση

05-07-2017 20:48ask

τι ψευτες και απατεωνες είναι τουτοι ορε????????????????????

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία