BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες αγροτών για τους συμψηφισμούς επιδοτήσεων

Μεγαλώνει το κύμα αντιδράσεων εκ μέρους των αγροτών και των φορέων τους σχετικά με τις παρακρατήσεις στην πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης, αλλά και τις οριζόντιες μειώσεις, που ξεπερνούν το 8%, όπως καταγγέλλουν παραγωγοί από το πρωί στο AgroNews. Στο θέμα των πληρωμών του τσεκ αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει τις οριζόντιες μειώσεις.

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες αγροτών για τους συμψηφισμούς επιδοτήσεων

1
0

«Από τα 11.000 ευρώ που έπαιρνα επιδότηση, μου κράτησαν φέτος 850 ευρώ» καταγγέλλει στην Agrenda αγανακτισμένος αγρότης από την περιοχή του Κιλκίς.

Όπως λέει ο ίδιος πήρε σβάρνα τα τηλέφωνα στο αρμόδιο υπουργείο, όπου οι αρμόδιοι τον παρέπεμψαν για τις περικοπές άνω του 8,5% που του επιβλήθηκαν στους κανονισμούς της ΕΕ».

Αποδέκτης έντονων παραπόνων έγινε και η ΠΕΝΑ, τονίζοντας με ανακοίνωσή της ότι «για μία ακόμα φορά ο αγροτικός κόσμος της χώρας πλήττεται βάναυσα από τις πολιτικές που εφαρμόζονται εις βάρος του με την ανοχή και τη συναίνεση της ηγεσίας του αρμοδίου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

«Χωρίς καμία αιδώ και συναίσθηση της πραγματικότητας  γίνονται παράνομες παρακρατήσεις χρημάτων από τις ευρωπαϊκές αγροτικές  επιδοτήσεις,  λόγω οφειλών των αγροτών προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες», επισημαίνουν οι Νέοι Αγρότες, ζητώντας συμμόρφωση με τους κοινοτικούς κανονισμούς και παρέμβαση του πρωθυπουργού για το θέμα.

Αποστόλου: Πληρωμές 2,8 δις. ευρώ στους αγρότες μέσα στο 2017, χωρίς πρόστιμα και καταλογισμούς

Με την ευκαιρία πληρωμής της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν λίγες μέρες, 537.000 αγρότες έλαβαν την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσής τους, συνολικού ύψους 702 εκατ. ευρώ.

Έως το τέλος του χρόνου έχει προγραμματιστεί να πληρωθούν στον αγροτικό κόσμο περίπου 1,3 δισ. ευρώ για την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, το λεγόμενο «πρασίνισμα», την εξισωτική αποζημίωση του 2017, το μέτρο των νέων αγροτών κ.λπ.

Δεδομένου ότι από την αρχή του χρόνου είχαν ήδη πληρωθεί περίπου 800 εκατ. ευρώ, τα συνολικά κονδύλια που θα έχουν διοχετευθεί στον αγροτικό κόσμο στο τέλος του 2017 θα φτάσουν τα 2,8 δις. ευρώ που αποτελούν βεβαίως μεγάλη οικονομική ανάσα για όλη την ελληνική ύπαιθρο.

Το κυριότερο όμως είναι ότι πλέον, για πρώτη φορά, ο αγρότης έχει χρονοδιάγραμμα πληρωμών, ξέρει πότε θα πάρει τα χρήματα που δικαιούται.

Και επιπλέον: Είναι η τρίτη χρονιά που πληρώνουμε στην ώρα τους τα δισεκατομμύρια των αγροτικών ενισχύσεων και η χώρα μας δεν έχει ούτε ένα ευρώ πρόστιμο, όταν οι «έμπειροι», οι «ικανοί», οι «τεχνοκράτες» των προηγούμενων κυβερνήσεων, φόρτωσαν τη χώρα με πρόστιμα και καταλογισμούς πάνω από 3 δις. ευρώ τα οποία καλούμαστε εμείς τώρα να διαχειριστούμε».

Παρέμβαση Τσίπρα για δεσμεύσεις τσεκ ζητά η ΠΕΝΑ

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ώστε να επιστραφούν στους δικαιούχους αγρότες- κτηνοτρόφους τα ευρωπαϊκά χρήματα που τους παρακρατήθηκαν παρανόμως, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.

Σε σχετική επιστολή που εστάλη στον Αλέξη Τσίπρα και κοινοποιήθηκε στα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, η Π.Ε.Ν.Α. ζητά την άμεση συμμόρφωση των εθνικών κανονισμών με τους κοινοτικούς και τη θέσπιση του ακατάσχετου των επιδοτήσεων.

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρεται:

«Για μία ακόμα φορά ο αγροτικός κόσμος της χώρας πλήττεται βάναυσα από τις πολιτικές που εφαρμόζονται εις βάρος του με την ανοχή και τη συναίνεση της ηγεσίας του αρμοδίου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Χωρίς καμία αιδώ και συναίσθηση της πραγματικότητας  γίνονται παράνομες παρακρατήσεις χρημάτων από τις ευρωπαϊκές αγροτικές  επιδοτήσεις,  λόγω οφειλών των αγροτών προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

Πρόκειται για χρήματα που προορίζονται για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, του πλέον παραγωγικού ιστού της χώρας.

Για να μπορέσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να ανταπεξέλθουν στο δυσβάστακτο λειτουργικό κόστος των αγροτικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων τους και στο υψηλό τίμημα  που καταβάλλεται για την αγορά των αγροτοεφοδίων .

Πως μπορεί ένας αγρότης- κτηνοτρόφος να αντέξει τόσο μεγάλο οικονομικό βάρος, όταν επιβαρύνεται συνεχώς με νέα βάρη και παρακρατούνται ευρωπαϊκά χρήματα που δικαιούται;

Δεν ακούτε τις φωνές απελπισίας τους, που λόγω της υπάρχουσας κατάστασης και της αδυναμίας των αρμόδιων υπουργείων να διαμορφώσουν σωστούς κανόνες στην αγορά, δεν μπορούν να συντηρήσουν τα χωράφια και τα ζώα τους;

Πως περιμένετε να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση όταν ερημώνει η ύπαιθρος και το αγροτικό και κτηνοτροφικό δυναμικό εγκαταλείπει την δραστηριότητά του;

Αφήστε επιτέλους τον έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφο να δουλέψει ανενόχλητος. Μη δημιουργείτε συνεχώς εμπόδια. Μη σκοτώνετε ό, τι πιο παραγωγικό υπάρχει στην χώρα.

Με την παρούσα επιστολή, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών ζητά την άμεση συμμόρφωση των εθνικών κανονισμών  με τους κοινοτικούς και την επιστροφή στους δικαιούχους των χρημάτων που παρακρατήθηκαν παρανόμως».

Νωρίτερα το AgroNews έγραφε:

Άνω των 100.000 οι κατασχέσεις στο τσεκ αγροτών

Όσο ενημερώνουν τα βιβλιάριά τους οι αγρότες και βλέπουν τις πληρωμές της προκαταβολής του τσεκ, τόσο αντιλαμβάνονται το μέγεθος της μείωσης την οποία έχουν υποστεί και ενδεχομένως των παρακρατήσεων για χρέη προς το δημόσιο, τα ταμεία, την Εφορία, τον ΕΛΓΑ κ.λπ.

Από το απόγευµα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου, λίγες ώρες νωρίτερα από τον αρχικό προγραµµατισµό των αρµοδίων, προς ευχάριστη έκπληξη των αγροτών, άρχισε η πληρωµή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2017, ύψους 701.915.912,39 ευρώ σε 537.406 δικαιούχους, µειωµένη γύρω στο 8% από τα περσινά ποσά.

Την αρχική ικανοποίηση ωστόσο διαδέχτηκε τεράστια απογοήτευση για τη µεγαλύτερη µερίδα του αγροτικού κόσµου καθώς ταυτόχρονα µε τις πιστώσεις άρχισαν και οι συµψηφισµοί µε χρέη προς το δηµόσιο (εφορία, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ κλπ), µε οφειλές προς τους δήµους και τα ΤΟΕΒ (πληρωµές βοσκοτόπων, τέλη άρδευσης), αλλά και µε τις εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ.

Σηµειωτέον ότι εκτός πληρωµής έµεινε ένα ποσοστό 10% των δικαιούχων βασικής, µε το µεγαλύτερο κοµµάτι (51.459 παραγωγοί) να αφορά αυτούς που είχαν λαµβάνειν ποσό λιγότερο από 250 ευρώ, ενώ για την εξόφληση του ∆εκεµβρίου φαίνεται πως µετατίθενται και όσοι είχαν ζήτηµα µε τον έλεγχο του κριτηρίου του ενεργού γεωργού (2.072 αγρότες), καθώς και όσοι χρωστούν συµπληρωµατικά έγγραφα για τις µεταβιβάσεις δικαιωµάτων (2.357 άτοµα).  

Σημειωτέον ότι οι φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, καθώς έχουν κατατεθεί περί τις 65.000 μεταβιβάσεις δικαιωμάτων.

Θα πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι η προκαταβολή που πιστώνεται εντός της ημέρας δεν εξαντλεί τη χρηματοδοτική δυνατότητα της χώρας με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς, καθώς υπολείπεται του 50% του συνόλου της ενιαίας ενίσχυσης και περιορίζεται στο 70% της βασικής.

Μειωμένα 10% τα ποσά λέει η ΠΕΚ

Παρέμβαση με αφορμή τις πληρωμές έκανε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, με επιστολή διαμαρτυρίας για τις κατασχέσεις στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στην επιστολή η ΠΕΚ τονίζει ότι: «Η πληρωμή βασικής ενίσχυσης 2017 και για άλλη μια φορά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μας απογοήτευσε. Η πανελλήνια ένωση κτηνοτρόφων γνωρίζοντας τους νόμους τόσο του κράτους, όσο και της ευρωπαϊκής ένωσης κρίνει απαράδεκτη την τελευταία πληρωμή που το Υπουργείο πραγματοποίησε προς όλους τους αγρότες της χώρας.

Τόσο η παρακράτηση των επιδοτήσεων που αγγίζει σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και το 10% όσο και οι παράνομες κατασχέσεις που έγιναν στους δικαιούχους καθιστούν για ακόμα μια φορά τους αρμόδιους φορείς ανίκανους να χειριστούν τις καταστάσεις.

Η πανελλήνια ένωση κτηνοτρόφων υπολογίζοντας το έννομο συμφέρον των κτηνοτρόφων όλης της χώρας ζητά ξεκάθαρα από τον υπουργό να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να ακυρώσει κάθε μορφή κατάσχεσης που υποστήκαμε καθώς και κάθε παράνομη παρακράτηση, πριν να είναι αργά. Οι κτηνοτρόφοι είναι ήδη στα όρια της χρεοκοπίας και αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα, θα βγούμε στους δρόμους διεκδικώντας τα δικαιώματα μας.

Για την πανελλήνια ένωση κτηνοτρόφων

Ο πρόεδρος

Στέργιος Κύρτσιος


Βρείτε εδώ τη λίστα του ΟΠΕΚΕΠΕ με την Πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης 2017 στις 23 Οκτωβρίου.pdf

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με βάση τη νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχύει για την περίοδο 2015-2020, όπως αυτή εξειδικεύεται στην εθνική νομοθεσία, οι συνολικές άμεσες ενισχύσεις που θα πληρωθούν στους έλληνες αγρότες για το 2017 ανέρχονται σε 1.915.732.000 ευρώ.

Από το ποσό αυτό, 1.129.245.000 ευρώ προορίζονται για τη βασική ενίσχυση, 562.899.000 ευρώ για το πρασίνισμα, 37.527.000 ευρώ για τους νέους σε ηλικία αγρότες (κάτω των 40 ετών) και 186.061.000 ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Σήμερα ολοκληρώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με βάση τον προγραμματισμό του, η πληρωμή του 70% της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2017, ύψους 701.915.912,39 ευρώ σε 537.406 δικαιούχους και από αργά το απόγευμα θα ξεκινήσει η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.

Σημειώνεται ότι Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2017 υπέβαλλαν 656.031 παραγωγοί, εκ των οποίων δικαιούχοι βασικής ενίσχυσης είναι 593.089, ενώ το ανωτέρω καταβληθέν ποσό αντιστοιχεί στο 99,6 % της συνολικά δικαιούμενης ενίσχυσης με βάση τις αιτήσεις. Κατά τον διασταυρωτικό μηχανογραφικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε για τη χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης έτους 2017, εντοπίστηκαν ευρήματα που επηρέασαν μερικά ή ολικά την πληρωμή των δικαιούχων. Τα ειδικά αυτά ευρήματα αφορούν κυρίως σε:

1. Γεωργούς (51.459) με δικαιούμενο ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ. Εφόσον μετά τον υπολογισμό των επόμενων πληρωμών, το συνολικό ποσό τους είναι μεγαλύτερο των 250 ευρώ, θα πληρωθούν στην εκκαθάριση.

2. Γεωργούς (56) που δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού σύμφωνα με το άρθρο 9, του Καν (ΕΕ) 1307/2013. Για τον έλεγχο του κριτηρίου των παραγωγών αυτών χρησιμοποιούνται τόσο τα δικαιούμενα ποσά των άμεσων ενισχύσεων έτους αιτήσεων 2016, όσο και τα οικονομικά τους στοιχεία του φορολογικού έτους 2016. Ο εν λόγω έλεγχος διενεργείται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) του Υπουργείου Οικονομικών.

3. Γεωργούς (2.016) για τους οποίους εκκρεμεί το αποτέλεσμα ελέγχου του κριτηρίου του ενεργού γεωργού καθόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκκαθάρισης φορολογίας εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών.

4. Γεωργούς (126) που τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2017, δεν ταυτοποιήθηκαν με τα στοιχεία από την AAΔΕ του Υπουργείου Οικονομικών.

5. Γεωργούς (542) για τους οποίους εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων από κληρονομιά. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων ανήλθε στις 64.370.

6. Γεωργούς (1.815) για τους οποίους εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων δεδομένου ότι έχουν ζητηθεί συμπληρωματικά δικαιολογητικά τα οποία δεν έχουν ακόμα προσκομισθεί από τους παραγωγούς.

7. Γεωργούς (606) που δεν ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού που δήλωσαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης με το τραπεζικό ίδρυμα.

8. Γεωργούς (685) που κρίθηκαν μη δικαιούχοι μετά από ελέγχους που διενήργησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, λόγω μεγάλης απόκλισης μεταξύ δηλωθέντων και προσδιορισθέντων στοιχείων.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, ξεκίνησε άμεσα την επίλυση των εκκρεμοτήτων για τους δικαιούχους των ανωτέρω κατηγοριών 1 & 2 και θα αποσταλεί αρχείο με νεότερη επεξεργασία από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να χορηγηθεί το δικαιούμενο ποσό σε επόμενη πληρωμή. Επιπλέον επισημαίνεται ότι για τις λοιπές κατηγορίες, το σύστημα για την υποβολή διοικητικών πράξεων για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2017 θα ανοίξει στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ στο άμεσο επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου:

(α) η καταβολή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης, του πρασινίσματος και της ενίσχυσης για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας,

(β) η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2017.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν απρόσκοπτα οι πληρωμές των αγροπεριβαλλοντικών δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία, Σπάνιες Φυλές, Μείωση Νιτρορύπανσης κλπ, καθώς επίσης των ιδιωτικών επενδύσεων (σχέδια βελτίωσης, μεταποίηση κα), του LEADER και των δημοσίων έργων.

Υπενθυμίζεται ότι για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους φορείς υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης, στο αυτοματοποιημένο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ (2108802000) και στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του ΥΠΑΑΤ (1540) το οποίο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από τις 09:00 έως τις 17:00. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων στον σύνδεσμο https://iris.gov.gr/ (πρόσβαση απευθείας ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr) με χρήση των κωδικών πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών (taxisnet).


Προοίµιο για την πίστωση η απόφαση για τη σύµβαση διαχείρισης του ΕΛΕΓΕΠ

Προοίµιο για τις πληρωµές της ενιαίας ενίσχυσης (προκαταβολή τσεκ) συνιστά η σύµβαση πρόσθετης πράξης χρηµατοδότησης, τήρησης και ταµειακής διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασµού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (ΕΛΕΓΕΠ) µεταξύ του Ελληνικού ∆ηµοσίου και της Τράπεζας Πειραιώς.

Η απόφαση ορίζει τα εξής:

Άρθρο 1

Με την 6169/Χ.Δ./2014(ΦΕΚ Β΄ 2998/06-11-2014) σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., αυτή ανέλαβε:

α) Τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου μέχρι του ποσού των δύο δισεκατομμυρίων τετρακοσίων εκατομμυρίων Ευρώ (2.400.000.000,00 €) (ανοιχτή πίστωση) του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π.) με δυνατότητα επέκτασης μέχρι 100.000.000,00 Ευρώ, με υπογραφή πρόσθετης πράξης με τους αυτούς όρους και προϋποθέσεις για έκαστο οικονομικό έτος, με σκοπό την πραγματοποίηση πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων χρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο (Ε.Γ.Τ.Ε.) στα πλαίσια της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής που επιβαρύνουν τον Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π. κατά την περίοδο από 16.10.2014 μέχρι 15.10.2015 σύμφωνα με τον Κανονισμό 1306/2013 του Συμβουλίου «για τη χρηματοδότηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής» και β) την τήρηση και ταμειακή διαχείριση του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων (Ε.Λ.Ε.ΓΕ.Π.) κατά την περίοδο από 16.10.2014 μέχρι 15.10.2015, με την δυνατότητα ανανέωσης της κάθε έτος, επί τρία (3) συνεχή οικονομικά έτη μέχρι το 2018, με υπογραφή πρόσθετης πράξης και με τους αυτούς όρους και προϋποθέσεις. Με την από 15-10-2015 (ΦΕΚ Β΄ 2263/20-10-2015) Πρόσθετη Πράξη, ανανεώθηκε για ένα (1) οικονομικό έτος, από 16.10.2015 μέχρι 15.10.2016 η ανωτέρω χρηματοδότηση του ΕΛΕΓΕΠ, με το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων τετρακοσίων εκατομμυρίων (2.400.000.000,00€), ως αναπόσπαστο μέρος της υπ' αριθμ. 6169/Χ.Δ./2014 Σύμβασης.

Με την από 12-10-2016 (ΦΕΚ Β΄ 3320/17-10-2016) Πρόσθετη Πράξη, ανανεώθηκε για ένα (1) οικονομικό έτος, από 16.10.2016 μέχρι 15.10.2017 η ανωτέρω χρηματοδότηση του ΕΛΕΓΕΠ, με το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων τετρακοσίων εκατομμυρίων (2.400.000.000,00€), ως αναπόσπαστο μέρος της υπ' αριθμ. 6169/Χ.Δ./2014 Σύμβασης.

 

Άρθρο 2

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, που εκπροσωπούν νόμιμα το Ελληνικό Δημόσιο και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. με την παρούσα συμφωνούν και ανανεώνουν για ένα (1) οικονομικό έτος, ήτοι από 16.10.2017 μέχρι 15.10.2018 τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., με το ποσό των δύο δις τετρακοσίων εκατομμυρίων Ευρώ (€ 2.400.000.000,00) και εξουσιοδοτούν την Τράπεζα Πειραιώς να διαθέσει το προϊόν αυτής όπως έχει καθοριστεί στη σύμβαση 6169/Χ.Δ./2014.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία