BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Μεγάλο πατατράκ με τη συνδεδεμένη στη σποροπαραγωγή που έμεινε μισή

Με τα 87 εκατ. των συνδεδεµένων στα ζωικά, που περιµένουν τόσο καιρό οι δικαιούχοι, επιχείρησε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου να κατευνάσει τις τεράστιες αντιδράσεις των κτηνοτρόφων που έχουν πυροδοτηθεί το τελευταίο διάστηµα από την κατρακύλα των τιµών στο γάλα και την κατιούσα που έχει πάρει εν γένει ο κλάδος.

Μεγάλο πατατράκ με τη συνδεδεμένη στη σποροπαραγωγή που έμεινε μισή

3
0

Μια πληρωµή που καθυστέρησε µέχρι να διαβουλευτούν οι αρµόδιοι της πλατείας Βάθη και της ∆οµοκού, το ύψος της ενίσχυσης για τη συνδεδεµένη στο αιγοπρόβειο, ανακοινώθηκε από τον υπουργό ως «ανακούφιση, σαν στήριξη τέτοια που φτάνει µέχρι και το διπλασιασµό των δικαιούχων όσο και των εισπράξεων», στη συνέντευξη τύπου της περασµένης Τετάρτης, µε αφορµή τη «φωτιά» που άναψε στον ΕΛΓO µετά την απώλεια της προθεσµίας για τα προγράµµατα προβολής της φέτας.

Την ίδια ώρα, «εκπλήξεις» προκάλεσαν και οι αποφάσεις με το ύψος των συνδεδεμένων στα υπόλοιπα προϊόντα φυτικής παραγωγής, που εντάχθηκαν στην εν λόγω πληρωμή. Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήρθε για τους δικαιούχους σποροπαραγωγής, οι οποίοι είδαν την ενίσχυση να πέφτει κάτω από το μισό στα 31,27 ευρώ το στρέμμα, από τα 68,4 ευρώ το προηγούμενο έτος. Αιτία τα  93.708 δηλωθέντα στρέμματα με σπόρους σποράς, λίγο πάνω από το διπλάσιο της έκτασης αναφοράς (42.850 στρέμματα). Μια απόφαση που βγάζει εκτός προγράμματος μια ομάδα συστηματικών καλλιεργητών που έσπειραν τα χωράφια τους με σκοπό τη σποροπαραγωγή.   

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία