BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Άρχισαν οι πιστώσεις για τους παλιούς της Δάσωσης

Χρήματα στους λογαριασμούς τους ξεκίνησαν ήδη να βλέπουν οι παλιοί δικαιούχοι της Δάσωσης, για τα προγράμματα των ετών 2015, 2016 και 2017, που μέχρι σήμερα είχαν απογοητευτεί αφενός λόγω της καθυστέρησης και αφετέρου λόγω της άγνοιας στην οποία βρίσκονταν καθώς κανένας αρμόδιος δεν απαντούσε κάτι υπεύθυνα.

Άρχισαν οι πιστώσεις για τους παλιούς της Δάσωσης

1
0

Το ζήτημα λύθηκε με τη μεταφορά χρημάτων μετά την έγκριση πίστωσης ποσού 46 εκατ. ευρώ και τη εντολή στα Δασαρχεία να αρχίσουν να στέλνουν τις λίστες πληρωμής. Κάθε παρτίδα που φτάνει στα κεντρικά του ΟΠΕΚΕΠΕ, θα πηγαίνει προς πληρωμή, χωρίς να βγει μια μαζική πίστωση, με τους αρμόδιους εν τω μεταξύ να μην μπορούν να υπολογίσουν τα ποσά και τους δικαιούχους που είναι σε εκκρεμότητα.

Το ζήτημα τέθηκε και σε πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Θ. Καπρέλη με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη. Σύμφωνα με τον κ. Καπρέλη, η καθυστέρηση στην πληρωμή δεν οφείλεται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά στην αργοπορημένη αποστολή των παρτίδων πληρωμής από τα κατά τόπους δασαρχεία.

Στη διάρκεια της συνάντησης επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της συνδεδεμένης στους σπόρους σποράς, η τιμή της οποίας έχει δημιουργήσει παράπονα σε μερίδα αγροτών. Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαίωσε τον υφυπουργό ότι οι διαδικασίες για τον υπολογισμό της συνδεδεμένης είναι συγκεκριμένες και ελεγχόμενες και ότι θα προβεί σε διοικητικό έλεγχο ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισονομία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία