BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Μέσα στο καλοκαίρι η πληρωμή για τους επιλαχόντες Νέους

Αναλυτικό ρεπορτάζ με όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στο 659o φύλλο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Ιουνίου μαζί με το περιοδικό Wine Trails.

Μέσα στο καλοκαίρι η πληρωμή για τους επιλαχόντες Νέους

3
3

Διαβάστε μερικά από τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda

Επικαιρότητα

• Η ενίσχυση για µικρούς καλλιεργητές ανακοινώθηκε από τη Χαλκίδα σελ. 27-30

Επενδύσεις

• Υψηλά φέρνει τα µόρια η αυξηµένη ζήτηση για τα Σχέδια Βελτίωσης σελ. 18

Εμπορεύματα

• Aνεβάζει η ΕΚΕ τον πήχη των ποιοτικών προδιαγραφών, αλλά όχι τις τιµές σελ. 12

 

Editorial

Οι κονσερβοβιοµήχανοι θέλουν τα ροδάκινα που θα παραλαµβάνουν φέτος για κοµπόστα να είναι τουλάχιστον 120 γραµµάρια το καθένα και όχι λιγότερο από 160-170 γραµµάρια κατά µέσο όρο, δηλαδή κάπως µεγαλύτερα απ’ ό,τι τον περασµένο χρόνο. Φυσικά, µε τα ίδια λεφτά.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση µε τις προτάσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική απαιτεί από τους αγρότες, εκτός από τις δηλώσεις ΟΣ∆Ε που έκαναν µέχρι τώρα, κάθε χρόνο, να υποβάλλουν, προκειµένου να είναι δικαιούχοι των άµεσων ενισχύσεων, δηλαδή του τσεκ, και µια σειρά από παραστατικά που να αποδεικνύουν πόσο και τι λίπασµα έριξαν στα κτήµατά τους κι αν τήρησαν µε αυστηρότητα τα προβλεπόµενα όρια. Φυσικά, για τα ίδια λεφτά.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε εφαρµογή των αντίστοιχων κοινοτικών οδηγιών, προχωράει στη θέσπιση τελών χρήσης νερού, τα οποία µάλιστα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, παρά το γεγονός ότι σοβαρά αρδευτικά έργα στις αγροτικές περιοχές έχουν να γίνουν από την εποχή του Τρικούπη. Φυσικά, κι εδώ, οι νέες απαιτήσεις έρχονται για τα ίδια λεφτά.

Κάπως έτσι, χρόνο µε το χρόνο ή και µήνα µε το µήνα, σε κάθε δραστηριότητα στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής, προστίθενται και νέα κόστη, έρχονται και καινούργιες δαπάνες, φυσικά για τα ίδια λεφτά!

Η απλή αριθµητική λέει, ότι έτσι, τα πράγµατα οδηγούνται σε αδιέξοδο. Τα χρήµατα των αναπτυξιακών προγραµµάτων του αγροτικού χώρου για τα οποία, αυτό τον καιρό, χύνεται τόσο πολύ µελάνι, πριν καλά-καλά φτάσουν στους αγρότες για να στηρίξουν κάποιες επενδύσεις, έχουν χαθεί στα «κανάλια» των µελετητών, των συµβούλων, των ενδιάµεσων, των κρατούντων, των διοικούντων και των πιστωτών. Κι όλες αυτές οι διαρροές, για τα ίδια λεφτά!      

Agrenda

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

11-07-2018 13:03ΛΑΚΗΣ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

ΜΗΝ ΜΠΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΡΙΜΑΞΟΥΝ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ

Απάντηση

09-07-2018 15:02γιωργος

για να δουμε ποτε...! Η επιμονη μας τελιωνει χωρις κεφαλαιο δεν μπορουμε να μεινουμε στην αγροτια ελεος...

Απάντηση

29-06-2018 14:42θ

ΜΕΓΑΛΕ ΗΓΕΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ? ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑΣ ? ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑΡΑΞΕΣ ΣΤΟ ΨΕΜΑ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΝΑΙ ΝΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ.ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.ΕΣΥ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΖΩΟΝ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ,ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ.ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ? ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία