BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Πάει για Δεκέμβρη η εξόφληση του 9χίλιαρου στον καπνό

Τις τελικές καταστάσεις του ΟΣΔΕ θα περιμένει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να ξεκινήσει τους ελέγχους στους πρώην καπνοπαραγωγούς, που έχουν ενταχθεί στο Μέτρο 144 και περιμένουν την τρίτη δόση του «9χίλιαρου».

Πάει για Δεκέμβρη η εξόφληση του 9χίλιαρου στον καπνό

1
0

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αgronews, αυτό σημαίνει ότι η τρίτη και τελευταία δόση δεν θα μπει στους λογαριασμούς πριν από τον Δεκέμβριο, ενώ τις δύο προηγούμενες χρονιές πιστωνόταν στις αρχές του καλοκαιριού.

Όπως μας εξήγησε αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το λεγόμενο «9χίλιαρο» για κάθε παραγωγό, τελικά, ήταν κατά μέσο όρο 4.578 ευρώ για όλη την τριετία.

Η τρίτη και τελευταία δόση, που θα δοθεί τον Δεκέμβριο, μετά την ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων, θα είναι περίπου το 1/6 αυτού του ποσού, δηλαδή κατά μέσο όρο 763 ευρώ ανά παραγωγό.

Συνολικά, το Μέτρο 144, που χρηματοδοτεί όσους καπνοπαραγωγούς επιλέγουν να εγκαταλείψουν τη συγκεκριμένη καλλιέργεια και χρειάζονται ενίσχυση για να ξεκινήσουν μια καινούρια, έχει κονδύλια 190 εκατ. ευρώ και αφορά 41.500 παραγωγούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία