• ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|18 Ιουνίου 2017 

    Στο σφυρί έναντι 4 εκατ. ευρώ η πιο μυθική αγροικία της Ιρλανδίας Στο σφυρί έναντι 4 εκατ. ευρώ<br/>η πιο μυθική αγροικία της Ιρλανδίας 2017-06-18T03:55:35 2017-06-18T03:55:35 Ο διάσηµος οίκος δηµοπρασιών Sotheby’s έχει αναλάβει την πώληση του αγροκτήµατος µε την πολυτελή αγροικία που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/xenones-taxidiotika/agroktima_58.jpg Center files/1/xenones-taxidiotika/agroktima_58.jpg Center files/1/xenones-taxidiotika/agroktima_58.jpg Center
    Στο σφυρί έναντι 4 εκατ. ευρώ η πιο μυθική αγροικία της Ιρλανδίας

    Ο διάσηµος οίκος δηµοπρασιών Sotheby’s έχει αναλάβει την πώληση του αγροκτήµατος µε την πολυτελή αγροικία που χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|05 Ιουνίου 2017 

    Ο θησαυρός της τράπεζας σπόρων είναι εγγύηση για τη διατήρηση ζωής στη γη Ο θησαυρός της τράπεζας σπόρων είναι<br/>εγγύηση για τη διατήρηση ζωής στη γη 2017-06-05T02:02:28 2017-06-05T02:02:28 Μία από τις πρώτες τράπεζες σπόρων που δηµιουργήθηκαν στην Ευρώπη, µε τη συγχρηµατοδότηση του FAO, είναι η Ελληνική Τράπεζα Γενετικού Υλικού, που λειτουργεί µε αντικείµενο τη συλλογή, απογραφή κι αξιοποίηση των παραδοσιακών ποικιλιών της ελληνικής γεωργίας και των συγγενών τους. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/περιοδικά/26-29_trapeza_sporwn.jpg Center files/1/περιοδικά/26-29_trapeza_sporwn.jpg Center files/1/περιοδικά/26-29_trapeza_sporwn.jpg Center
    Ο θησαυρός της τράπεζας σπόρων είναι εγγύηση για τη διατήρηση ζωής στη γη

    Μία από τις πρώτες τράπεζες σπόρων που δηµιουργήθηκαν στην Ευρώπη, µε τη συγχρηµατοδότηση του FAO, είναι η Ελληνική Τράπεζα Γενετικού Υλικού, που λειτουργεί µε αντικείµενο τη συλλογή, απογραφή κι αξιοποίηση των παραδοσιακών ποικιλιών της ελληνικής γεωργίας και των συγγενών τους.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|04 Ιουνίου 2017 

    Εδώ και 3 γενιές η οικογένεια Χώτου τυροκομεί με σεβασμό στην παράδοση Εδώ και 3 γενιές η οικογένεια Χώτου<br/>τυροκομεί με σεβασμό στην παράδοση 2017-06-04T03:58:05 2017-06-04T03:58:05 Άρµεγαν και τυροκοµούσαν στο... δρόµο στις αρχές του 20ού αιώνα! Κι όµως η σκληροτράχηλη διαδροµή από την ορεινή Σαµαρίνα που έκαναν οι προπαππούδες τους µε τα πόδια ανεβοκατεβάζοντας τα κοπάδια στο Θεσσαλικό κάµπο, µοιάζει να απέχει έτη φωτός από το υπερσύχρονο τυροκοµείο της οικογένειας Χώτου στη Φαλάνη Λάρισας. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/περιοδικά/hotos_new.jpg Center files/1/περιοδικά/hotos_new.jpg Center files/1/περιοδικά/hotos_new.jpg Center
    Εδώ και 3 γενιές η οικογένεια Χώτου τυροκομεί με σεβασμό στην παράδοση

    Άρµεγαν και τυροκοµούσαν στο... δρόµο στις αρχές του 20ού αιώνα! Κι όµως η σκληροτράχηλη διαδροµή από την ορεινή Σαµαρίνα που έκαναν οι προπαππούδες τους µε τα πόδια ανεβοκατεβάζοντας τα κοπάδια στο Θεσσαλικό κάµπο, µοιάζει να απέχει έτη φωτός από το υπερσύχρονο τυροκοµείο της οικογένειας Χώτου στη Φαλάνη Λάρισας.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|03 Ιουνίου 2017 

    Όσο µεγαλύτερος ο κάµατος στο αµπέλι τόσο υψηλότερη η ποιότητα του οίνου Όσο µεγαλύτερος ο κάµατος στο αµπέλι<br/>τόσο υψηλότερη η ποιότητα του οίνου 2017-06-03T01:02:45 2017-06-03T01:02:45 Ήταν το έτος 1907, όταν η οικογένεια Brajkovich από τη ∆αλµατία ξεκινούσε να γράφει την ιστορία της στη Νέα Ζηλανδία, όπου έµελλε να δηµιουργήσει ένα από τα πιο διάσηµα Chardonnay του κόσµου... Βέβαια όλα αυτά δεν έγιναν µε τον εύκολο τρόπο, καθώς όλες οι επιλογές του οινοποιείου στο πέρασµα του χρόνου βασίστηκαν στη φιλοσοφία «όσο µεγαλύτερος ο κάµατος στο αµπέλι, τόσο υψηλότερη η τελική ποιότητα του κρασιού» µε ό,τι αυτό µπορεί να σηµαίνει για την καλλιεργητική αλλά και την οινοποιητική διαδικασία. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/περιοδικά/44_49-brajkovich.jpg Center files/1/περιοδικά/44_49-brajkovich.jpg Center files/1/περιοδικά/44_49-brajkovich.jpg Center
    Όσο µεγαλύτερος ο κάµατος στο αµπέλι τόσο υψηλότερη η ποιότητα του οίνου

    Ήταν το έτος 1907, όταν η οικογένεια Brajkovich από τη ∆αλµατία ξεκινούσε να γράφει την ιστορία της στη Νέα Ζηλανδία, όπου έµελλε να δηµιουργήσει ένα από τα πιο διάσηµα Chardonnay του κόσµου... Βέβαια όλα αυτά δεν έγιναν µε τον εύκολο τρόπο, καθώς όλες οι επιλογές του οινοποιείου στο πέρασµα του χρόνου βασίστηκαν στη φιλοσοφία «όσο µεγαλύτερος ο κάµατος στο αµπέλι, τόσο υψηλότερη η τελική ποιότητα του κρασιού» µε ό,τι αυτό µπορεί να σηµαίνει...

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|26 Μαΐου 2017 

    Περιμένοντας τον Τσάη να φέρει πίσω το κοπάδι Περιμένοντας τον Τσάη <br/>να φέρει πίσω το κοπάδι 2017-05-28T08:16:58 2017-05-26T18:57:04 Παιδιά του ∆ηµοτικού τότε, περιµέναµε, κάθε Κυριακή απόγευµα, ν’ αρχίσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας των οµάδων στο τοπικό πρωτάθληµα, όταν ένα σύννεφο σκόνης «φώναζε» από µακριά ότι έρχεται το κοπάδι µε τα γίδια του χωριού. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/tseligkas.jpg Center files/1/tseligkas.jpg Center files/1/tseligkas.jpg Center
    Περιμένοντας τον Τσάη να φέρει πίσω το κοπάδι

    Παιδιά του ∆ηµοτικού τότε, περιµέναµε, κάθε Κυριακή απόγευµα, ν’ αρχίσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας των οµάδων στο τοπικό πρωτάθληµα, όταν ένα σύννεφο σκόνης «φώναζε» από µακριά ότι έρχεται το κοπάδι µε τα γίδια του χωριού.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|26 Μαΐου 2017 

    Σαλιγκάρια ένας σίγουρος τρόπος για να χάνεις λεφτά Σαλιγκάρια ένας σίγουρος<br/>τρόπος για να χάνεις λεφτά 2017-05-28T08:16:28 2017-05-26T18:56:29 Κατά 99%, µία απόπειρα επένδυσης στη σαλιγκαροτροφία θα αποτύχει», αναφέρει στο Αγρόκτηµα ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Μ.Φ.Ι.Κ.), Μωυσής Μυλωνάς. «Τα προηγούµενα χρόνια, επιτήδειoι είχαν προσπαθήσει να πείσουν τους Κρητικούς ότι τα σαλιγκάρια είναι µια σίγουρη επιχειρηµατική κίνηση. Τα χαρακτήριζαν, µάλιστα, «χρυσό» ή «πετρέλαιο». ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/fytika/sali_agrokthma.jpg Center files/1/fytika/sali_agrokthma.jpg Center files/1/fytika/sali_agrokthma.jpg Center
    Σαλιγκάρια ένας σίγουρος τρόπος για να χάνεις λεφτά

    Κατά 99%, µία απόπειρα επένδυσης στη σαλιγκαροτροφία θα αποτύχει», αναφέρει στο Αγρόκτηµα ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Μ.Φ.Ι.Κ.), Μωυσής Μυλωνάς. «Τα προηγούµενα χρόνια, επιτήδειoι είχαν προσπαθήσει να πείσουν τους Κρητικούς ότι τα σαλιγκάρια είναι µια σίγουρη επιχειρηµατική κίνηση. Τα χαρακτήριζαν, µάλιστα, «χρυσό» ή «πετρέλαιο».

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|19 Ιουνίου 2017 

    Λήμνος, απ’ τις στεριές όλες η πιο αγαπηµένη 2017-05-02T11:27:34 2017-06-19T10:06:20 «Γαιάων απασέων φιλτάτη» τη χαρακτήρισε ο Όµηρος. Τη γλυκιά Λήµνο. Τον τόπο που καλεί τον ταξιδιώτη να γίνει αυτό που πάντα ονειρευόταν: Ιστορικός, γεωλόγος, οινολόγος, γευσιγνώστης, εξερευνητής. Μπορεί να µην είναι ο πιο βολικός προορισµός λόγω απόστασης, ωστόσο όποιος πάρει την απόφαση να την επισκεφθεί, θα ανταµειφθεί. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/περιοδικά/limnos1.jpg Center Center files/1/περιοδικά/limnos1.jpg Center
    Λήμνος, απ’ τις στεριές όλες η πιο αγαπηµένη

    «Γαιάων απασέων φιλτάτη» τη χαρακτήρισε ο Όµηρος. Τη γλυκιά Λήµνο. Τον τόπο που καλεί τον ταξιδιώτη να γίνει αυτό που πάντα ονειρευόταν: Ιστορικός, γεωλόγος, οινολόγος, γευσιγνώστης, εξερευνητής. Μπορεί να µην είναι ο πιο βολικός προορισµός λόγω απόστασης, ωστόσο όποιος πάρει την απόφαση να την επισκεφθεί, θα ανταµειφθεί.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|19 Ιουνίου 2017 

    Εγγύηση της ζωής στη γη η κιβωτός των σπόρων 2017-05-02T11:27:12 2017-06-19T10:05:37 Την ώρα που ο αριθµός δειγµάτων που φυλάσσεται στις 1.750 Τράπεζες Γενετικού Υλικού σε όλο τον κόσµο έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση µε το 1996, µε κορυφή την Svalbard της Νορβηγίας, στην Ελλάδα, στην πρώτη πανευρωπαϊκά τράπεζα σπόρων της Θεσσαλονίκης, τα δείγµατα αρχαίου ελληνικού σιταριού καταστρέφονται. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/περιοδικά/trapeza.jpg Center Center files/1/περιοδικά/trapeza.jpg Center
    Εγγύηση της ζωής στη γη η κιβωτός των σπόρων

    Την ώρα που ο αριθµός δειγµάτων που φυλάσσεται στις 1.750 Τράπεζες Γενετικού Υλικού σε όλο τον κόσµο έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση µε το 1996, µε κορυφή την Svalbard της Νορβηγίας, στην Ελλάδα, στην πρώτη πανευρωπαϊκά τράπεζα σπόρων της Θεσσαλονίκης, τα δείγµατα αρχαίου ελληνικού σιταριού καταστρέφονται.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|19 Ιουνίου 2017 

    Με παράδοση αιώνων στην τυροκομία η οικογένεια Χώτου 2017-05-02T11:26:23 2017-06-19T10:05:52 Ιστορία βαριά, γραµµένη σε ασπρόµαυρες φωτογραφίες βοσκών µε τα κοπάδια τους και φόντο χιονισµένες κορυφές, αλλά και στα χαµόγελα συγκίνησης των νεότερων της οικογένειας Χώτου , που δεν ξεχνούν την παρακαταθήκη που τους δόθηκε. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/περιοδικά/hotos2.jpg Center Center files/1/περιοδικά/hotos2.jpg Center
    Με παράδοση αιώνων στην τυροκομία η οικογένεια Χώτου

    Ιστορία βαριά, γραµµένη σε ασπρόµαυρες φωτογραφίες βοσκών µε τα κοπάδια τους και φόντο χιονισµένες κορυφές, αλλά και στα χαµόγελα συγκίνησης των νεότερων της οικογένειας Χώτου , που δεν ξεχνούν την παρακαταθήκη που τους δόθηκε.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|19 Ιουνίου 2017 

    Έζησε 100 χρόνια ο γιδάρης του χωριού 2017-05-02T11:26:00 2017-06-19T10:06:01 Παιδιά του ∆ηµοτικού τότε, περιµέναµε, κάθε Κυριακή απόγευµα, ν’ αρχίσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας των οµάδων στο τοπικό πρωτάθληµα, όταν ένα σύννεφο σκόνης «φώναζε» από µακριά ότι έρχεται το κοπάδι µε τα γίδια του χωριού. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/περιοδικά/gidia.jpg Center Center files/1/περιοδικά/gidia.jpg Center
    Έζησε 100 χρόνια ο γιδάρης του χωριού

    Παιδιά του ∆ηµοτικού τότε, περιµέναµε, κάθε Κυριακή απόγευµα, ν’ αρχίσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας των οµάδων στο τοπικό πρωτάθληµα, όταν ένα σύννεφο σκόνης «φώναζε» από µακριά ότι έρχεται το κοπάδι µε τα γίδια του χωριού.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|19 Ιουνίου 2017 

    Χωρίς τον άνθρωπο δεν γίνεται κρασί 2017-05-02T11:25:40 2017-06-19T10:06:08 Ήταν το έτος 1907, όταν η οικογένεια Brajkovich από τη ∆αλµατία ξεκινούσε να γράφει την ιστορία της στη Νέα Ζηλανδία, όπου έµελλε να δηµιουργήσει ένα από τα πιο διάσηµα Chardonnay του κόσµου... ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/περιοδικά/agroktima.jpg Center files/1/περιοδικά/synenteuxi.jpg Center files/1/περιοδικά/agroktima.jpg Center
    Χωρίς τον άνθρωπο δεν γίνεται κρασί

    Ήταν το έτος 1907, όταν η οικογένεια Brajkovich από τη ∆αλµατία ξεκινούσε να γράφει την ιστορία της στη Νέα Ζηλανδία, όπου έµελλε να δηµιουργήσει ένα από τα πιο διάσηµα Chardonnay του κόσµου...

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|30 Ιανουαρίου 2017 

    Ο τυφώνας της ζάχαρης και η αγροτική µεταρρύθµιση του Κάστρο 2017-01-30T17:56:56 2017-01-30T17:50:00 Κ άτω από τα ψηλά ταβάνια του ξενοδοχείου Telegraph στο Μπαγιάµο, νοτιοανατολικά της Κούβας, ο µπάρµαν φτιάχνει το τέλειο µοχίτο: Ρούµι, χυµό ζαχαροκάλαµου, ασβέστη, ανθρακούχο νερό κι ένα κλαδάκι µέντας. Όµως το βασικό συστατικό δεν είναι κάποια παλιά µέντα. «Αυτή η µέντα», όπως οι Κουβανοί λένε, «είναι από το αίθριο», δηλαδή από τον οργανικό λαχανόκηπο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου. «H παραγωγή δεν είναι πολύ µεγάλη», λέει ο µπάρµαν, «µόνο δύο κουτιά», αλλά για το ξενοδοχείο η ποσότητα αυτή είναι κάτι σαν «νοµισµατοκοπείο» για τα µοχίτο του, σε µια Κούβα όπου το ρολόι της ανάπτυξης έχει σταµατήσει στο 1959. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/fidel.jpg Center files/1/fidel.jpg Center files/1/fidel.jpg Center
    Ο τυφώνας της ζάχαρης και η αγροτική µεταρρύθµιση του Κάστρο

    Κ άτω από τα ψηλά ταβάνια του ξενοδοχείου Telegraph στο Μπαγιάµο, νοτιοανατολικά της Κούβας, ο µπάρµαν φτιάχνει το τέλειο µοχίτο: Ρούµι, χυµό ζαχαροκάλαµου, ασβέστη, ανθρακούχο νερό κι ένα κλαδάκι µέντας. Όµως το βασικό συστατικό δεν είναι κάποια παλιά µέντα. «Αυτή η µέντα», όπως οι Κουβανοί λένε, «είναι από το αίθριο», δηλαδή από τον οργανικό λαχανόκηπο στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου. «H παραγωγή δεν είναι πολύ µεγάλη», λέει ο µπάρµαν...

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|30 Ιανουαρίου 2017 

    Θήβα: Αυτή η γη αγάπησε βαθια το καρότο 2017-01-30T17:56:40 2017-01-30T17:56:40 «Σε πολλά σηµεία της Ελλάδας έχουν δοκιµάσει να καλλιεργήσουν καρότα, αλλά δεν πήραν το σωστό αποτέλεσµα και το εγκατέλειψαν. Είναι το κλίµα, είναι οι εδαφολογικές συνθήκες; ∆εν ξέρω ακριβώς. Πάντως εδώ σε εµάς ευδοκιµεί µε τον καλύτερο τρόπο και µπορώ να σου πω ότι το δικό µας µπορεί να συγκριθεί µε το ευρωπαϊκό στην ποιότητα, τη γεύση και την εµφάνιση» σηµειώνει ο Γιάννης Χρόνης, παραγωγός καρότου από τον Αγ. Θωµά Θήβας, τον οποίο το Αγρόκτηµα επισκέφθηκε στην εκµετάλλευσή του. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/karota3.jpg Center files/1/karota3.jpg Center files/1/karota3.jpg Center
    Θήβα: Αυτή η γη αγάπησε βαθια το καρότο

    «Σε πολλά σηµεία της Ελλάδας έχουν δοκιµάσει να καλλιεργήσουν καρότα, αλλά δεν πήραν το σωστό αποτέλεσµα και το εγκατέλειψαν. Είναι το κλίµα, είναι οι εδαφολογικές συνθήκες; ∆εν ξέρω ακριβώς. Πάντως εδώ σε εµάς ευδοκιµεί µε τον καλύτερο τρόπο και µπορώ να σου πω ότι το δικό µας µπορεί να συγκριθεί µε το ευρωπαϊκό στην ποιότητα, τη γεύση και την εµφάνιση» σηµειώνει ο Γιάννης Χρόνης, παραγωγός καρότου από τον Αγ. Θωµά Θήβας, τον οποίο το...

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|30 Ιανουαρίου 2017 

    Ζυµάρι µαγειρικής σοφίας και υψηλής γαστρονοµίας 2017-01-30T17:56:19 2017-01-30T17:56:19 Χωρίς φύλλο µε λίγο αλεύρι και τυρί για να κολατσίζουν όσοι έφευγαν βιαστικά για τα χωράφια ή µε φλουρί για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι µε το κρέας από τους τράγους που περίσσευαν στα χωριά του Ολύµπου, όπως και να είναι καµωµένες, οι πάνω από 250 παραδοσιακές πίτες που κατέγραψε το Μεσογειακό Αγρονοµικό Ινστιτούτο Χανίων αποτελούν ένα τεράστιο πολιτιστικό και τουριστικό κεφάλαιο της χώρας. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/pites.jpg Center files/1/pites.jpg Center files/1/pites.jpg Center
    Ζυµάρι µαγειρικής σοφίας και υψηλής γαστρονοµίας

    Χωρίς φύλλο µε λίγο αλεύρι και τυρί για να κολατσίζουν όσοι έφευγαν βιαστικά για τα χωράφια ή µε φλουρί για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι µε το κρέας από τους τράγους που περίσσευαν στα χωριά του Ολύµπου, όπως και να είναι καµωµένες, οι πάνω από 250 παραδοσιακές πίτες που κατέγραψε το Μεσογειακό Αγρονοµικό Ινστιτούτο Χανίων αποτελούν ένα τεράστιο πολιτιστικό και τουριστικό κεφάλαιο της χώρας.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|30 Ιανουαρίου 2017 

    Η λεβάντα είναι η ψυχή της Προβηγκίας 2017-01-30T17:55:57 2017-01-30T17:23:45 Το µοβ της λεβάντας, το µπλε του ουρανού και τα εκατοντάδες πετρόχτιστα χωριουδάκια, οι πύργοι και οι µεσαιωνικές πόλεις συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό, το οποίο ζωγράφοι όπως ο Βαν Γκογκ, ο Σεζάν και ο Πικάσο προσπάθησαν να αποτυπώσουν στους πίνακές τους για την Προβηγκία. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/levanta2.jpg Center files/1/levanta2.jpg Center files/1/levanta2.jpg Center
    Η λεβάντα είναι η ψυχή της Προβηγκίας

    Το µοβ της λεβάντας, το µπλε του ουρανού και τα εκατοντάδες πετρόχτιστα χωριουδάκια, οι πύργοι και οι µεσαιωνικές πόλεις συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό, το οποίο ζωγράφοι όπως ο Βαν Γκογκ, ο Σεζάν και ο Πικάσο προσπάθησαν να αποτυπώσουν στους πίνακές τους για την Προβηγκία.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|30 Ιανουαρίου 2017 

    Κτηνοτροφία δεν σηµαίνει να έχεις τη δύναµη να σπρώξεις µια αγελάδα 2017-01-30T17:55:05 2017-01-30T17:59:51 H Σύλβια Σαµολαδά είναι µια ξεχωριστή γυναίκα που µε την πορεία της ως κτηνοτρόφος, έχει δύο µονάδες µε 550 ζώα λίγο έξω από το Κιλκίς, ανέτρεψε τα στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες να κάνουν όλη τη δουλειά στο στάβλο αλλά να µην φαίνονται. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/samolada.jpg Center files/1/samolada.jpg Center files/1/samolada.jpg Center
    Κτηνοτροφία δεν σηµαίνει να έχεις τη δύναµη να σπρώξεις µια αγελάδα

    H Σύλβια Σαµολαδά είναι µια ξεχωριστή γυναίκα που µε την πορεία της ως κτηνοτρόφος, έχει δύο µονάδες µε 550 ζώα λίγο έξω από το Κιλκίς, ανέτρεψε τα στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες να κάνουν όλη τη δουλειά στο στάβλο αλλά να µην φαίνονται.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|28 Ιανουαρίου 2017 

    Το καρότο άλλαξε την αγροτική ανάπτυξη Βοιωτίας Νέα τροπή στην αγροτική ανάπτυξη<br/>έφεραν τα καρότα σε Βοιωτία, Εύβοια 2017-01-28T00:27:16 2017-01-28T00:27:16 Δύσκολα κανείς θα φανταζόταν ότι ένα κηπευτικό θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή ενός τόπου. Κι όμως, όπως θα διαβάσετε στο περιοδικό Αγρόκτημα που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda, αυτό ακριβώς συνέβη με το καρότο, το οποίο ήρθε στη Βοιωτία το 1970 διαμορφώνοντας εκ νέου το κοινωνικό και οικονομικό προφίλ της περιοχής. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/exwfulla/agroktima-flebaris-small.jpg Center files/1/exwfulla/agroktima-flebaris-small.jpg Center files/1/exwfulla/agroktima-flebaris-small.jpg Center
    Το καρότο άλλαξε την αγροτική ανάπτυξη Βοιωτίας

    Δύσκολα κανείς θα φανταζόταν ότι ένα κηπευτικό θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή ενός τόπου. Κι όμως, όπως θα διαβάσετε στο περιοδικό Αγρόκτημα που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda, αυτό ακριβώς συνέβη με το καρότο, το οποίο ήρθε στη Βοιωτία το 1970 διαμορφώνοντας εκ νέου το κοινωνικό και οικονομικό προφίλ της περιοχής.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|28 Νοεμβρίου 2016 

    Για μια καλύτερη ζωή στην ευρωπαϊκή ύπαιθρο Στοίχηµα η επανασύνδεση του παραγωγού µε τον κοινωνικό ιστό για τους συγγραφείς της ΚΑΠ του 2020, ώστε τα κονδύλια που διατίθενται να µην εξυπηρετούν µόνο τις ανάγκες για αγροτικά εµπορεύµατα αλλά και τους ανθρώπους της περιφέρειας 2016-11-28T16:00:11 2016-11-28T20:00:42 Στην πιο κρίσιµη φάση εισέρχεται ο ευρωπαϊκός αγροτικός τοµέας, ο οποίος µετά από την πρώτη µεταρρύθµιση της ΚΑΠ το 1962 αντιµετωπίζει σήµερα την πρόκληση να κρατήσει στην ύπαιθρο τον αγροτικό κόσµο που φυλλοροεί προς τα µεγάλα αστικά κέντρα. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/anogia-8.jpg Center Center files/1/anogia-8.jpg Center
    Για μια καλύτερη ζωή στην ευρωπαϊκή ύπαιθρο

    Στην πιο κρίσιµη φάση εισέρχεται ο ευρωπαϊκός αγροτικός τοµέας, ο οποίος µετά από την πρώτη µεταρρύθµιση της ΚΑΠ το 1962 αντιµετωπίζει σήµερα την πρόκληση να κρατήσει στην ύπαιθρο τον αγροτικό κόσµο που φυλλοροεί προς τα µεγάλα αστικά κέντρα.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|28 Νοεμβρίου 2016 

    Στην Όσσα οι θεµατοφύλακες του καλού Μπάτζιου Παραδοσιακό τυρί της Θεσσαλίας. Τις ιδιαίτερες συνθήκες της ζωής των ανθρώπων που τον πρωτο έφτιαξαν κουβαλά ο Μπάτζιος, ένα τυρί που γεννήθηκε στην Σπηλιά Κισσάβου. 2016-11-28T15:59:37 2016-11-28T19:49:08 Eκεί όπου η παράδοση αντιστέκεται στους κανόνες της αγοράς, η οποία ζητά οµοιόµορφα προϊόντα, εύκολα στην παραγωγή και τη διακίνηση, µε µικρό κόστος και µεγάλο κέρδος, εκεί γράφεται η ιστορία κάθε τόπου. ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/mpatzios_2.jpg Center Center files/1/mpatzios_2.jpg Center
    Στην Όσσα οι θεµατοφύλακες του καλού Μπάτζιου

    Eκεί όπου η παράδοση αντιστέκεται στους κανόνες της αγοράς, η οποία ζητά οµοιόµορφα προϊόντα, εύκολα στην παραγωγή και τη διακίνηση, µε µικρό κόστος και µεγάλο κέρδος, εκεί γράφεται η ιστορία κάθε τόπου.

  • ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ|28 Νοεμβρίου 2016 

    Ευλογηµένοι ειναι οι άνθρωποι, όχι τα χώµατα Αργολίδα. 2016-11-28T15:56:09 2016-11-28T20:01:53 «Μια χώρα ήµερη, µε γη αφράτη και παχιά, σάρκα όλο χυµό, που στέκεται παραδοµένη ολοχρονίς, ατάραχα, στη µυστική κυοφορία. Η ευλογηµένη τούτη χώρα είναι ο κάµπος ο Αργολικός» περιγράφει µε έναν ξεχωριστό τρόπο ο Άγγελος Τερζάκης στην «Πριγκίπισσα Ιζαµπώ», αν και για τον έµπειρο πορτοκαλοπαραγωγό Χαρίλαο Μακρή ευλογηµένοι είναι οι άνθρωποι, όχι τα χώµατα. «Οι άνθρωποι κάνουν το καλύτερο και το χειρότερο» , συµπληρώνει µε σηµασία ο ίδιος ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ files/1/portokaloparagwgos.jpg Center Center files/1/portokaloparagwgos.jpg Center
    Ευλογηµένοι ειναι οι άνθρωποι, όχι τα χώµατα

    «Μια χώρα ήµερη, µε γη αφράτη και παχιά, σάρκα όλο χυµό, που στέκεται παραδοµένη ολοχρονίς, ατάραχα, στη µυστική κυοφορία. Η ευλογηµένη τούτη χώρα είναι ο κάµπος ο Αργολικός» περιγράφει µε έναν ξεχωριστό τρόπο ο Άγγελος Τερζάκης στην «Πριγκίπισσα Ιζαµπώ», αν και για τον έµπειρο πορτοκαλοπαραγωγό Χαρίλαο Μακρή ευλογηµένοι είναι οι άνθρωποι, όχι τα χώµατα. «Οι άνθρωποι κάνουν το καλύτερο και το χειρότερο» , συµπληρώνει µε σηµασία ο ίδιος