BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Το νέο Αγρόκτημα συναντάει τους μετακινούμενους

Ένα διαχρονικό σημείο συνάντησης του ανθρώπου με το υγρό στοιχείο αποτελεί η λίμνη Κάρλα, στις όχθες της οποίας αναπτύχθηκε στο πέρασμα των αιώνων ένας ιδιαίτερος λιμναίος πολιτισμός με σημερινούς ελάχιστους μάρτυρες τους ηλικιωμένους πια ψαράδες, που ζουν στα παρακάρλια χωριά. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ για την Κάρλα στο περιοδικό Αγρόκτημα, που κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα Agrenda εκτάκτως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας.

Το νέο Αγρόκτημα συναντάει τους μετακινούμενους

5
0
Το Αγρόκτημα, η νέα περιοδική έκδοση της Green Box, ταξίδεψε στον τόπο και τον χρόνο και κατέγραψε τα έργα και τις θύμησες των κατοίκων της περιοχής της Κάρλας, η ανασύσταση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη από το 2000.

Την ίδια στιγμή στα βαμβακοχώραφα του Θεσσαλικού κάμπου και στην Καλλιπεύκη των πατατοπαραγωγών του Ολύμπου η νέα έκδοση της Green Box καταγράφει τις ιστορίες των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την εγχώρια αγροτική παραγωγή ενώ ακολουθεί τη «φάλαγγα» με τα 600 γίδια του μετακινούμενου κτηνοτρόφου Λευτέρη Ντίκου στο πέρασμά της από τον Βενέτικο ποταμό προς το Καλαμάκι της Λάρισας.

Μαζί με όλα αυτά, στον «Προορισμό» του μήνα για το Αγρόκτημα Οκτωβρίου, γράφει Συρράκο και Καλαρρύτες, τις δύο αετοφωλιές των Τζουμέρκων που χωρίζει η χαράδρα του Καλαρρύτικου ποταμού και ενώνει ένα γεφύρι απαράμιλλης ομορφιάς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα ταξίδια σταματούν εδώ.

Από το Νεοχώρι Ξάνθης για εγκαίνια του Μουσείου Αλέξανδρου Μπαλτατζή μέχρι τους πρόποδες του Ταΰγετου στην Σπάρτη, ακολουθώντας τα βήματα ενός πρώην κινηματογραφιστή που άφησε πίσω του το κλεινό άστυ αποφασισμένος να απογειώσει τον οικογενειακό ελαιώνα.

Τέλος, σε μία ξεχωριστή πολυσέλιδη ενότητα υπό τον γενικό τίτλο «Δρώμενα» το Αγρόκτημα, που στην τρίτη του ουσιαστικά εκδοτική περίοδο κυκλοφορεί για πρώτη φορά την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου μαζί με την Agrenda, καταγράφει όλη την πολιτιστική δραστηριότητα του μήνα Νοεμβρίου που έρχεται και τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για θέατρο, σινεμά, μουσική και βιβλία.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία