BACK TO
TOP
Τεχνική Φροντίδα

Το καρότο άλλαξε την αγροτική ανάπτυξη Βοιωτίας

Δύσκολα κανείς θα φανταζόταν ότι ένα κηπευτικό θα μπορούσε να αλλάξει τη ζωή ενός τόπου. Κι όμως, όπως θα διαβάσετε στο περιοδικό Αγρόκτημα που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda, αυτό ακριβώς συνέβη με το καρότο, το οποίο ήρθε στη Βοιωτία το 1970 διαμορφώνοντας εκ νέου το κοινωνικό και οικονομικό προφίλ της περιοχής.

Το καρότο άλλαξε την αγροτική ανάπτυξη Βοιωτίας

4
0

Το Αγρόκτημα Φεβρουαρίου ταξίδεψε στη Θήβα και συνάντησε τον τολμηρό παραγωγό Γιάννη Χρόνη, για τον οποίο η γεωργία είναι μια απόλυτα ενσυνείδητη επιλογή.

Κι εδώ το ταξίδι της ειδικής έκδοσης της Agrenda μόλις ξεκινάει, καθώς στη συνέχεια βρέθηκε στα Καλύβια Ελασσόνας με τον Κωνσταντίνο Κυριακού να μαγεύεται από την εικόνα των χρυσαφένιων λωτών του στα ολύμπια υψόμετρα, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει, αλλά και ακόμη πιο βόρεια, στο Κιλκίς, για να συναντήσει μια ξεχωριστή γυναίκα, σύζυγο, μητέρα και αρχηγό μιας επιτυχημένης κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, τη Σύλβια Σαμολαδά.

Γυναικεία δύναμη η οργάνωση και η καθαρή σκέψη αλλά και η υπευθυνότητα που εκφράζεται με πολλή προσωπική εργασία, μια συνθήκη που αποτυπώνεται και στο λαμπερό πρόσωπο της Λουκίας Ευθυμιάδη του ομώνυμου ομίλου που δίνει στο Αγρόκτημα μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.

Μαζί με όλα αυτά, στον «Προορισμό» του μήνα για το Αγρόκτημα Φεβρουαρίου γράφει Ξάνθη και Πομακοχώρια, με τη γεύση του ιστορικού πετιμεζιού του Συλλόγου Γυναικών Γενισέας. Τέλος, σε μία ξεχωριστή πολυσέλιδη ενότητα υπό τον γενικό τίτλο «Δρώμενα» το Αγρόκτημα, που κυκλοφορεί το Σάββατο μαζί με την Agrenda, καταγράφει όλη την πολιτιστική δραστηριότητα του μήνα που έρχεται και τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για θέατρο, σινεμά, μουσική και βιβλία.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία