BACK TO
TOP
Αγρόκτημα

Θήβα: Αυτή η γη αγάπησε βαθια το καρότο

«Σε πολλά σηµεία της Ελλάδας έχουν δοκιµάσει να καλλιεργήσουν καρότα, αλλά δεν πήραν το σωστό αποτέλεσµα και το εγκατέλειψαν. Είναι το κλίµα, είναι οι εδαφολογικές συνθήκες; ∆εν ξέρω ακριβώς. Πάντως εδώ σε εµάς ευδοκιµεί µε τον καλύτερο τρόπο και µπορώ να σου πω ότι το δικό µας µπορεί να συγκριθεί µε το ευρωπαϊκό στην ποιότητα, τη γεύση και την εµφάνιση» σηµειώνει ο Γιάννης Χρόνης, παραγωγός καρότου από τον Αγ. Θωµά Θήβας, τον οποίο το Αγρόκτηµα επισκέφθηκε στην εκµετάλλευσή του.

Θήβα: Αυτή η γη αγάπησε βαθια το καρότο

8
0
Μετά το χιόνι ήρθε η βροχή. Το χώµα στα χωράφια έγινε λάσπη και κάθε βήµα απαιτεί τριπλάσια δύναµη. «Το βράδυ έβρεξε πάλι και δεν µπορούµε να βγάλουµε τα καρότα. Κολλάει συνέχεια η µηχανή στο χωράφι χωρίς να βγάζει ποσότητα. Έχουµε αγανακτήσει από το πρωί», περιγράφει στο «Αγρόκτηµα» ο Γιάννης Χρόνης.

Ο 40χρονος παραγωγός από τον Άγιο Θωµά ήταν επτά ετών όταν οδήγησε για πρώτη φορά ένα µικρό τρακτέρ. Γεννηµένος αγρότης ακολούθησε τα βήµατα του παππού και του πατέρα του και αµέσως µετά το στρατιωτικό του ανέλαβε την οικογενειακή εκµετάλλευση.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο περιοδικό Αγρόκτημα που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία