BACK TO
TOP
Αγρόκτημα

Λήμνος, απ’ τις στεριές όλες η πιο αγαπηµένη

«Γαιάων απασέων φιλτάτη» τη χαρακτήρισε ο Όµηρος. Τη γλυκιά Λήµνο. Τον τόπο που καλεί τον ταξιδιώτη να γίνει αυτό που πάντα ονειρευόταν: Ιστορικός, γεωλόγος, οινολόγος, γευσιγνώστης, εξερευνητής. Μπορεί να µην είναι ο πιο βολικός προορισµός λόγω απόστασης, ωστόσο όποιος πάρει την απόφαση να την επισκεφθεί, θα ανταµειφθεί.

Λήμνος, απ’ τις στεριές όλες η πιο αγαπηµένη

1
0
Tο νησί όπου βρήκε καταφύγιο ο Ήφαιστος µετά τον βίαιο διωγµό του από τον Όλυµπο και περιέθαλψε τον Φιλοκτήτη, όταν τον εγκατέλειψαν οι Αχαιοί κατευθυνόµενοι προς την Τροία, στήνει το ιδανικό σκηνικό διακοπών. Τα µοναδικά τοπία µε ηφαιστειακά πετρώµατα, οι εκτεταµένες παραλίες, οι τεράστιες αµµοθίνες και οι υγροβιότοποι εναλλάσσονται µε τις εύφορες πεδινές εκτάσεις και τα παραδοσιακά χωριά των πέτρινων σπιτιών. Την εντελώς ξεχωριστή ατµόσφαιρα ολοκληρώνουν η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τα µνηµεία του αρχαίου πολιτισµού, που συνδυάζονται µε επιρροές των προσφύγων και τον σφυγµό της σύγχρονης πόλης.

Το ταξίδι ξεκινά από τη Μύρινα και τη µαγευτική θέα που απλώνεται µπροστά από το Ενετικό της Κάστρο. Την περιήγηση στην περιοχή διακόπτουν συχνά τα δεκάδες ελεύθερα ελάφια του είδους Dama dama που τριγυρνούν εκεί. Εξίσου εντυπωσιακό το Βυζαντινό της Κάστρο που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, καλύπτει έκταση 144 στρεµµάτων και σε όλες τις εποχές αποτελούσε το ισχυρότερο φρούριο της Λήµνου. Ολόκληρη η πόλη έχει ένα αυθεντικό και παραδοσιακό στυλ µε τα γραφικά δροµάκια, τα αρχοντικά στον Ρωµαίικο Γιαλό, την αγορά, το λιµανάκι και πολύ πράσινο. Νότια της Μύρινας στην ήρεµη αµµουδερή παραλία του Θάνους ο επισκέπτης θα συναντήσει µετά από αρκετή ώρα πεζοπορίας το χτισµένο σε βράχο εκκλησάκι της Παναγιάς της Κακαβιώτισσας

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Αγρόκτημα που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία