BACK TO
TOP
Αγρόκτημα

Έφερε προκοπή ο Σιδεριτης της Βρύναινας

Ριζωµένη σε µύθους και χρόνια ποτισµένα από το άρωµά του, το 90% της παραγωγής του Σιδερίτη, του ελληνικού τσαγιού του βουνού, φυτρώνει στο όρος Όθρυς. Με τη Βρύναινα να είναι το πρώτο χωριό που πριν 50 χρόνια άρχισε να καλλιεργεί εντατικά τον Σιδερίτη, ενώ σήµερα συνεχίζει να πρωτοστατεί στην παραγωγή, µε µέση ετήσια τους 150 τόνους και τους 500 κατοίκους της να είναι όλοι καλλιεργητές.

Έφερε προκοπή ο Σιδεριτης της Βρύναινας

6
0
Τρεις γενιές στο τσάι, ο 85χρονος παραγωγός Χρήστος Μυλωνάς, ο 53χρονος παραγωγός και δάσκαλος Γιώργος και ο 23χρονος παραγωγός και γεωπόνος Χρήστος, οι οποίοι δηλώνουν περήφανοι που το προϊόν τους επιλέχτηκε από την εταιρεία «Όλυµπος» για την παρασκευή του κρύου αφεψήµατος της.

«Όσο πιο ψηλά καλλιεργείται το τσάι τόσο πιο ποιοτικό γίνεται» τονίζει στο Αγρόκτηµα ο Χρήστος Μυλωνάς ο νεώτερος, όταν το Σάββατο 22 Ιουλίου τον συναντήσαµε µε τον πατέρα του Γιώργο και τον παππού να συλλέγουν το δεύτερο χέρι στις πλαγιές του µυθικού όρους Όθρυς. «Φέτος λόγω των πολλών βροχοπτώσεων, συλλέγουµε και δεύτερη φορά, πράγµα σπάνιο για όσους έχουν ξερικά κτήµατα. Η φετινή µας παραγωγή τσαγιού ήταν πάνω από 7 τόνους, 150 κιλά το στρέµµα περίπου, καλή χρόνια, αν εξαιρέσουµε την ταλαιπωρία που τραβήξαµε µε τις βροχές» αναφέρει χαρακτηριστικά.   

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Αγρόκτημα που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία