Η αναβίωση της περίφηµης µπύρας είναι για τον κ. Μάµο µία υποχρέωση: «Εγώ και τα αδέλφια µου είχαµε το χρέος να διασώσουµε την ιστορία των προγόνων µας, που πέρασαν πολύ δύσκολα. Μπορεί να λέµε ότι σήµερα περνάµε δύσκολα, αλλά σκεφτείτε ότι εκείνοι έζησαν τον πόλεµο».
Η ιστορία της οικογένειας Μάµου στη ζυθοποιία ξεκινά το 1876, όταν ο Λορέντζος Μάµος, αµαξοποιός στο επάγγελµα, ίδρυσε το πρώτο ζυθοποιείο της οικογένειας στην Πάτρα. Ακολούθησαν δύο ακόµη, το πρώτο στο Κολωνάκι το 1898 και το δεύτερο στα Ιλίσια, το 1901. Τα χνάρια του πατέρα του ακολούθησε ο Πέτρος Μάµος, παππούς του Παναγή. «Ο παππούς µου υπήρξε ο πρώτος Έλληνας διπλωµατούχος ζυθοποιός, που σε ηλικία 28 ετών, ίδρυσε το 1908 το «Εργοστάσιον Ζυθοποιίας και Παγοποιίας Πέτρου Μάµου και Σία» µαζί µε τον µεγάλο σταφιδεµπορικό – τραπεζικό οίκο Άµβουργερ», αναφέρει ο κ. Μάµος.
Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό Αγρόκτημα που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.