BACK TO
TOP
Αγρόκτημα

Κρατάμε ψηλά τη σημαία του Αγρότη της Χρονιάς

Περίσσευε η συγκίνηση στη φετινή εκδήλωση για τα βραβεία του Αγρότη της Χρονιάς, η οποία στην ένατη χρονιά της ταξίδεψε στη Λάρισα, τον τόπο όπου χτυπά η καρδιά της εγχώριας αγροτικής παραγωγής.

Κρατάμε ψηλά τη σημαία του Αγρότη της Χρονιάς

4
0

Κι αν η σκαλέτα της διοργάνωσης διατήρησε τις βασικές σταθερές της, η µεγάλη έκπληξη ήρθε µε την εισαγωγή για πρώτη φορά της τιµητικής διάκρισης και τον µετακινούµενο κτηνοτρόφο Χρήστο Τζιάλα να διδάσκει ήθος µε τη στάση ζωής του.

Ήταν όλοι ήταν εκεί. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, άνθρωποι της αγοράς, επιστήµονες, συνεταιριστές, πολιτικοί και επιχειρηµατίες αλλά και πολλοί φίλοι της Agrenda. Όλοι συνέρρευσαν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στην 9η εκδήλωση για τη βράβευση του Αγρότη της Χρονιάς 2018, την οποία φιλοξένησε το ξενοδοχείο Larissa Imperial στην πόλη της Λάρισας.

Την εκδήλωση άνοιξε µε οµιλία του ο εκδότης και διευθυντής της Agrenda, Γιάννης Πανάγος, που κάλεσε κυρίως τους παραγωγούς να κάνουν πράξη τα όνειρά τους και να συνεχίσουν να ενηµερώνονται. «Εµείς, η οµάδα  της Agrenda, ανέφερε χαρακτηριστικά, δίνουµε την υπόσχεση να γράφουµε από την καρδιά µας και να κρατάµε ψηλά τη σηµαία του Αγρότη της Χρονιάς».

Επίσηµος προσκεκληµένος της Agrenda και βασικός οµιλητής της ηµερίδας, που αποτέλεσε τον βασικό κορµό της εκδήλωσης, ήταν ο οµότιµος καθηγητής Ευρωπαϊκής Αγροτικής Πολιτικής του Πανεπιστηµίου Trinity του ∆ουβλίνου, Άλαν Μάθιους, ενώ η ηµερίδα απαρτίστηκε από τέσσερις ενότητες υπό τον συντονισµό του Στέλιου Σαράντη, αναλυτικό ρεπορτάζ για τις οποίες δηµοσιεύεται στην Agrenda.

Η κορύφωση βέβαια της εκδήλωσης ήρθε µε τη βράβευση του Αγρότη της Χρονιάς 2018 όπου ο ανήσυχος παραγωγός βιοµηχανικής ντοµάτας από τα Φάρσαλα, Παναγιώτης-Ρίζος Μακρής, που θέλει το προϊόν του να µεγαλουργήσει στον τόπο του, ο προβατοτρόφος µε τις υψηλές περγαµηνές Νίκος Ζιώζιας από την Ανάληψη Ελασσόνας και

ο οραµατιστής Μανόλης Κλαδάκης, που έκανε την αγάπη για την ελιά σηµαία της συλλογικότητας στη Βιάννο Ηρακλείου, συναντήθηκαν µε έναν από τους τελευταίους µετακινούµενους κτηνοτρόφους, τον 84χρονο Χρήστο Τζιάλα, που έλαβε την τιµητική διάκριση.

Υπενθυµίζεται ότι αρωγοί στη διοργάνωση του θεσµού είναι η Yara Hellas ως Μέγας Χορηγός και

οι Eurobank, Αφοί Σαρακάκη / Mitsubishi Motors, Agrotech SA, Interamerican, Milkplan, Lely, Barilla / Misko και Syngenta ως Χορηγοί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία