BACK TO
TOP
Αγρόκτημα

Είδαμε ευκαιρία στα γλυκά που μας μεγάλωσαν

Άραγε οι αναµνήσεις έχουν… γεύση; Στην κυριολεξία του ερωτήµατος, η απάντηση είναι προφανής. Ωστόσο, οι αναµνήσεις που σχετίζονται µε το φαγητό έχουν κάτι το ξεχωριστό σε σχέση µε τις υπόλοιπες. Είναι, χωρίς αµφιβολία, εντονότερα χαραγµένες στη µνήµη µας.

Είδαμε ευκαιρία στα γλυκά που μας μεγάλωσαν

2
0

Ο λόγος, σύµφωνα µε τους επιστήµονες, έχει να κάνει µε το ότι κατά την κατανάλωση τροφίµων συµµετέχουν και οι πέντε αισθήσεις. Για κάποιους, µάλιστα, τέτοιες αναµνήσεις αποδεικνύονται κοµβικές για την αλλαγή ακόµη και του τρόπου ζωής τους, όπως συνέβη στον Βασίλη Ζέρζη και στην Αλεξάνδρα ∆έλλιου από τη Σωσάνδρα της Αλµωπίας.

Ζευγάρι στη ζωή, µε δύο παιδιά, οι 50χρονοι, σήµερα, «πρωταγωνιστές» της ιστορίας µας, από το 2011 και εντεύθεν, αποτελούν ζευγάρι και στον επαγγελµατικό στίβο, όπου αποφάσισαν να πορευτούν «Όπως Παλιά». Η οικονοµική κρίση ήταν η αιτία, οι αναµνήσεις µε… γεύση η αφορµή.

«Ο Βασίλης ήταν έµπορος ξυλείας περίπου 20 χρόνια. Όταν ξέσπασε η κρίση, είδε το επάγγελµά του να σβήνει. Υπήρξε έτσι ανάγκη επαγγελµατικής διεξόδου» εξηγεί η κυρία ∆έλλιου.

Ιδέες υπήρξαν πολλές, αλλά το… κλικ έγινε όταν στο τραπέζι έπεσε η προοπτική να συνδυαστεί η επόµενη επαγγελµατικά ηµέρα του Βασίλη, µε τη γεωπονία της Αλεξάνδρας και τα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας της περιοχής.«Εµείς µεγαλώσαµε µε τραχανά, απλές µαρµελάδες και γλυκά του κουταλιού», εξηγεί η κυρία ∆έλλιου.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία