BACK TO
TOP
Γνώμες

Καλές τιμές για τα εναπομείναντα αποθέματα

Ήπια διόρθωση σηµειώθηκε στο χρηµατιστήριο του βάµβακος, µετά τη δηµοσίευση της έκθεσης προσφοράς και ζήτησης ίνας του Αµερικανικού Υπουργείου Γεωργίας.

Με βοήθεια από το δολάριο κατόπιν ανακοινώσεων της FED

1
0
Τα τελικά φετινά αποθέµατα και παραγωγή των ΗΠΑ ανακοινώθηκαν λιγότερα, αλλά αυτό φαίνεται ότι έχει προεξοφληθεί από την αγορά. Την ίδια ώρα, η µείωση της τιµής των κινεζικών αποθεµάτων απέδωσε καρπούς, καθώς τα κλωστήρια αγοράζουν κινεζικά στοκ. Σιγά σιγά µπαίνουµε στην εποχή σποράς για το βόρειο ηµισφαίριο και φυσικά οι καιρικές συνθήκες θα αποτελέσουν σηµαντικό παράγοντα για την πορεία των τιµών τους επόµενους µήνες.

Ελληνική αγοράΤα λιγοστά φετινά αποθέµατα έχουν φέρει πολύ καλές τιµές σε όσους κράτησαν στοκ. Κατά τη διάρκεια της εβδοµάδας σηµειώθηκαν πωλήσεις σε επίπεδα µεταξύ 98-99 σεντς ανά λίµπρα, µε προορισµό την Αίγυπτο ή την Άπω Ανατολή. Τα τουρκικά κλωστήρια δεν φαίνονται διατεθειµένα να ακολουθήσουν αυτές τις τιµές, κρατώντας για την ώρα στάση αναµονής. Βέβαια, αυτές οι τιµές αντιστοιχούν σε πολύ µικρό κοµµάτι της φετινής παραγωγής, καθώς λίγοι εκκοκκιστές µπορούσαν ή προτίµησαν να αποθηκεύσουν βαµβάκια. Στη νέα σοδειά επικρατεί ησυχία, ενώ η τιµή του δείκτη Λίβερπουλ για τη νέα παραγωγή βρίσκεται στα 88,50 σεντς ανά λίµπρα.

Παπαδογιάννης Γιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία