BACK TO
TOP
Γνώμες

Γεωτ.Ε.Ε.

Έβαλε τις φωνές κινδυνολογώντας η συνδικαλιστική γεωτεχνική νοµενκλατούρα, οργισµένη από τη διάταξη της µη υποχρεωτικής εισφοράς που οδηγεί σε οικονοµική ασφυξία το Γεωτεχνικό Επιµελητήριο και χάνονται πόροι συνδικαλιστικής ευηµερίας• το Γεωτ.Ε.Ε. είχε ενταχθεί στο κοµµατικό – συντεχνιακό σύστηµα νοµής της Εξουσίας µε ελάχιστη ουσιαστική προσφορά.

Να ξεσκουμπισθούν

1
0

Η νοµή της Εξουσίας από τους συνδικαλιστές του Γεωτ.Ε.Ε. υλοποιούνταν µε ένταξη εκπροσώπων του στα διοικητικά συµβούλια και επιτροπές οργανισµών και ιδρυµάτων του αγροτικού χώρου. Η µοιρασιά των θέσεων γινότανε ανάλογα τη δύναµη, από τις εκλογές στο Επιµελητήριο, των συρφετών ΠΑΣΚΕ, ∆ΑΚΕ, αριστερών και αριστερίστικων γκρουπούσκουλων. Οι καλά αµειβόµενες θέσεις πήγαιναν στους πλειοψηφούντες, οι παρακατιανές στους υπόλοιπους• οι εκπρόσωποι δεν ήταν φορείς των ανύπαρκτων θέσεων του Επιµελητηρίου αλλά προσωπικών απόψεων και επιδιώξεων.

Το Γεωτ.Ε.Ε. είναι ο επίσηµος σύµβουλος της Κυβέρνησης για τα αγροτικά θέµατα• το αγροτικό υπουργείο το αγνοούσε, χωρίς να ενοχλείται κανένας, εξ άλλου η πελατειακή δουλειά πήγαινε καλά.

Έχουν πλάκα η οξεία επίθεση εναντίον του αγροτικού υπουργού στον οποίο καταλογίζουν «απαράδεκτες και πολιτικά ανήθικες µεθοδεύσεις σε βάρος του κλάδου των γεωτεχνικών» και οι ισχυρισµοί ότι η υποβάθµιση του Γεωτ.Ε.Ε. «είναι σχέδιο ξένων κέντρων, που αποσκοπούν στη διάλυση του πρωτογενή τοµέα και θα προκαλέσουν απώλειες ανθρώπινων ζωών, εκτεταµένη ρύπανση περιβάλλοντος, µεγάλη ζηµία στην εθνική οικονοµία, τη δηµόσια υγεία και την ασφάλεια».

Το Επιµελητήριο από τις υποχρεωτικές συνδροµές είχε µερικά εκατοµµύρια ευρώ ετήσια έσοδα για να πληρώνει δεκάδες υπαλλήλους του στα κεντρικά και 10 περιφερειακά παραρτήµατά του ανά τη χώρα. Με συνέδρια, εκδηλώσεις, ταξιδάκια, σε βάρος του προϋπολογισµού του Επιµελητηρίου και ελάχιστη έως µηδενική επίπτωση στην αγροτική οικονοµία, οι γεωτεχνικοί συνδικαλιστές του βαθέως συντεχνιακού κράτους έδειχναν µούρη και ζούσαν καλά, τώρα τι γίνεται;    

Εμμανουηλίδης Ηλίας

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία