BACK TO
TOP
Γνώμες

Προβληματικές σπορές, αλλά καλές τιμές στο βαμβάκι

Η διαφορά τιµών µεταξύ Ιουλίου 14 (φετινή σοδειά) και ∆εκεµβρίου 14 (νέα σοδειά) έχει αρχίσει να µειώνεται, όπως προβλεπόταν. Από τις αρχές του µήνα οι τιµές Ιουλίου έχουν διορθώσει και οι τιµές ∆εκεµβρίου είναι σε άνοδο, έχοντας κάµψει την αντίσταση των 81 σεντς ανά λίµπρα.

Με βοήθεια από το δολάριο κατόπιν ανακοινώσεων της FED

2
0

Πλέον η διαφορά βρίσκεται στα 9-10 σεντς ανά λίµπρα από τα 13 σεντς που ήταν τις περασµένες εβδοµάδες. Η διαθεσιµότητα της φετινής σοδειάς είναι περιορισµένη και το σενάριο σοβαρής µείωσης των τιµών δύσκολο, αλλά από την άλλη οι κλώστες βλέποντας τις φετινές τιµές πολύ ακριβές αναβάλουν τις αγορές τους για όσο δυνατόν αργότερα, ενισχύοντας τη ζήτηση προς τη νέα σοδειά.

Ελληνική αγορά

Η χρηµατιστηριακή αγορά έδειξε σηµάδια κόπωσης και οι πελάτες µας αποτραβήχτηκαν. Κατόπιν των τελευταίων πωλήσεων στα 98 σεντς ανά λίµπρα, πλέον εµπορικοί οίκοι και κλώστες χαρακτηρίζουν τις τιµές µας ως πολύ ακριβές σε σχέση µε ανταγωνιστικές σοδειές και µόνο σε περίπτωση άµεσης ανάγκης για ίνα περνάνε τις προσφορές τους.

Οι σπορές δεν εξελίσσονται ικανοποιητικά, λόγω άσχηµων καιρικών συνθηκών, αλλά ακόµα είναι νωρίς για να βγουν ασφαλή συµπεράσµατα. Σχετικά µε τις προπωλήσεις της νέας σοδειάς, υπάρχει µια πίεση στη βάση του ελληνικού βαµβακιού (διαφορά χρηµατιστηριακής και φυσικής τιµής), η οποία όµως δεν έχει πιστοποιηθεί σε κάποια νέα δουλειά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία