BACK TO
TOP
Γνώμες

Το βαμβάκι ξεπέρασε σε αντοχή τα δημητριακά

Η τάση εξακολουθεί να είναι πτωτική, καθώς η επερχόµενη παραγωγή θα είναι µεγαλύτερη από την εκτιµώµενη κατανάλωση ίνας. Παράλληλα η στάση της Κίνας που τα προηγούµενα χρόνια στήριζε την αγορά µε τις εισαγωγές της, αλλάζει καθώς θα επιδοτεί τους αγρότες της στην παραγωγή βάµβακος.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

0
0
Συγκριτικά µε τα δηµητριακά (µαλακά στάρια, καλαµπόκια, σόγια) το βαµβάκι στέκεται ψηλότερα και αυτό ανησυχεί τους αναλυτές. Από την άλλη µεριά όµως η αγορά µπορεί να στηριχτεί καθώς οι Αµερικανοί αγρότες θα αντισταθούν να πουλήσουν την παραγωγή τους σε αυτά τα επίπεδα ενώ παράλληλα θα υπάρξει έλλειψη προσφοράς µέχρι τον ∆εκέµβριο του 2014.

Ελληνική αγοράΗ χρηµατιστηριακή πτώση έχει παγώσει την αγορά καθώς οι αγοραστές αναµένουν σηµαντική µείωση των τιµών και της βάσης για το ελληνικό, ενώ οι εκκοκκιστές κρατούν δικαιολογηµένα ψηλά τον πήχη. Είµαστε ακόµα µακριά από τη συγκοµιδή εποµένως δεν υπάρχει ιδιαίτερη βιασύνη για περισσότερες προπωλήσεις, εφόσον οι τιµές δεν µας ικανοποιούν ιδιαίτερα. Προτιµούν να περιµένουν να πουλήσουν πιο κοντά στον Σεπτέµβριο, αποφεύγοντας έτσι το ρίσκο µιας ενδεχόµενης µεταβολής των τιµών κοντά στα σύσπορα. Μην ξεχνάµε πως οι προπωλήσεις (πάνω από 30.000 τόνους) έχουν γίνει επί το πλείστον από πέντε εκκοκκιστικές επιχειρήσεις

Παπαδογιάννης Γιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία