BACK TO
TOP
Γνώμες

Εκλογές και ξηρασία τονώνουν τη ζάχαρη

Ωθηση στην τιµή της ζάχαρης αναµένεται να δώσουν οι προεδρικές εκλογές που θα πραγµατοποιηθούν τον Οκτώβριο στην Βραζιλία, σε συνδυασµό µε την πρόωρη διακοπή της συγκοµιδής, λόγω των ζηµιών που έχει υποστεί η παραγωγή από την ξηρασία.

Θετικά μηνύματα για τις τιμές στο καλαμπόκι

0
0
Την ίδια στιγµή, νέα έκθεση του USDA προβλέπει µείωση στην παραγωγή ζάχαρης στις ΗΠΑ τη νέα σεζόν, ενώ µια νέα εµπορική συµφωνία επιτρέπει για πρώτη φορά την εισαγωγή ζάχαρης χωρίς δασµούς από τη Νότια Αφρική στην ΕΕ

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα www.agrimoney.com ο κ.  Plinio Nastari, πρόεδρος της Datagro, της µεγαλύτερης εταιρείας συµβούλων παγκοσµίως για τη ζάχαρη και την αιθανόλη, «οι εκλογές της Βραζιλίας θα τερµατίσουν τους περιορισµούς στις τιµές της βενζίνης, που σήµερα βρίσκονται σε επίπεδα 18% χαµηλότερα από τα παγκόσµια επίπεδα τιµών, µε µεγάλες επιπτώσεις στις τιµές της αιθανόλης». Όπως ο ίδιος αναφέρει, «αυτό το «στρεβλωτικό» καθεστώς «είναι ο κύριος λόγος για την κρίση στη βιοµηχανία από ζαχαροκάλαµο στη Βραζιλία». Σηµειώνεται ότι η παραγωγή ζάχαρης στη Βραζιλία αναµένεται να φθάσει εφέτος τους 32,3 εκατ. τόνους από 34,29 εκατ. τόνους την περασµένη σεζόν.
USDA

Εν τω µεταξύ, κατά 50.000 τόνους µειώνει το USDA την εκτίµησή του για την παραγωγή των ΗΠΑ σε ζάχαρη από τεύτλα την περίοδο 2013/14, φθάνοντας τα 4,750 εκατ. τόνους. Η παραγωγή ζάχαρης από ζαχαροκάλαµα αναµένεται στα 8,44 εκατ. τόνους, που αντιστοιχεί σε χαµηλότερη εκτίµηση κατά 48.000 τόνους. Tα αποθέµατα χρήσης διαµορφώνονται χαµηλότερα από την προηγούµενη εκτίµηση, στα 1,8 εκατ. τόνους.
Σε ότι αφορά την περίοδο 2014/15 το USDA εκτιµά ότι η παραγωγή ζαχαροκάλαµου, αναµένεται για το 2014/15 στα 8,22 εκατ. τόνους (µειωµένη κατά 130.000 τόνους), ενώ η παραγωγή ζαχαρότευτλων αναµένεται στα ίδια επίπεδα µε την περίοδο 2013/14. Μειωµένες αναµένεται ότι θα είναι οι εκτάσεις που θα καλλιεργηθού

Πέτρου Κυρέλα
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία