BACK TO
TOP
Γνώμες

Η αγορά βαμβακιού δείχνει να ανακάμπτει χρηματιστηριακά

Το βαµβάκι εµφανίζει εδώ και µέρες σηµάδια ανάκαµψης και όλοι αναρωτιούνται πόσο µπορεί να διαρκέσει αυτή η αντίδραση, όταν τα θεµελιώδη στοιχεία δεν έχουν αλλάξει, ενώ ακούγονται εκτιµήσεις για σοδειά ρεκόρ στην Ινδία.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

2
0

Οι κερδοσκόποι είχαν πιέσει αρκετά τις χρηµατιστηριακές τιµές και ήταν φυσικό να περιµένουµε µια άνοδο, η οποία έφερε τα επίπεδα της 1η Αυγούστου από τα 62 σεντς ανά λίµπρα κοντά στα 67 σεντς. Κρίσιµο σηµείο, σύµφωνα µε τους αναλυτές, αποτελούν τα 67-68 σεντς ανά λίµπρα. Αν χρηµατιστηριακά σπάσει αυτή η αντίσταση, ενώ σηµειωθεί και ζήτηση από τα κλωστήρια, οι τιµές µπορεί να πλησιάσουν πιο κοντά στα 70 σεντς/λίµπρα.

Ελληνική αγορά

Οι προπωλήσεις της νέας σοδειάς κυµαίνονται περίπου στους 50.000 τόνους, σύµφωνα µε τα πρώτα στοιχεία, µε αγοραστές κυρίως τους εµπορικούς οίκους και τα τουρκικά κλωστήρια. Ο καιρός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού βοήθησε τα βαµβάκια να κερδίσουν πίσω µέρος της καθυστέρησηςπου σηµειώθηκε κατά την αρχή της καλλιεργητικής σεζόν, αλλά ακόµα η σοδειά µας είναι όψιµη σε σχέση µε την αντίστοιχη περσινή.

Εν τω µεταξύ, οι χρηµατιστηριακές τιµές βρίσκονται σε ανάκαµψη και οι περισσότεροι εκκοκκιστές που έχουν πουλήσει ήδη το προϊόν τους σε ανοιχτές τιµές σκέφτονται όσο πλησιάζουµε προς τα 70 σεντς ανά λίµπρα, να φιξάρουν κοµµάτι των πωλήσεων τους.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία