BACK TO
TOP
Γνώμες

Με το βλέμμα στο χρηματιστήριο για φιξαρίσματα τιμών στο βαμβάκι

Το βαµβάκι αντιδρά µέσα µακροπρόθεσµα σε µια αγορά χαρακτηριζόµενη πτωτική. Όλες οι αναλύσεις στέκονται στην αυξηµένη παραγωγή των ΗΠΑ και της Ινδίας, ενώ παράλληλα υπενθυµίζουν ότι η Κίνα δεν αγοράζει όπως στο παρελθόν, λόγω αλλαγής πολιτικής.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

0
0

Από την άλλη µεριά ωστόσο τονίζεται ότι η αµερικανική σοδειά θα είναι διαθέσιµη στην αγορά στα τέλη του ∆εκέµβρη, ενώ οι παραγωγοί της χώρας δύσκολα θα παραδίδουν τη σοδειά τους στα µέχρι πρότινος χαµηλά επίπεδα. Εποµένως υπάρχει κενό προσφοράς µέχρι το ∆εκέµβρη, την ώρα που τα κλωστήρια είναι πίσω στις αγορές τους, γεγονός που στηρίζει τις τιµές ∆εκεµβρίου και µειώνει τη διαφορά µε τον επόµενο διαπραγµατευόµενο µήνα.

Η ελληνική αγορά

Οι χρηµατιστηριακές τιµές ενισχύονται και δεν είναι λίγοι οι εκκοκκιστές που σκέφτονται να κλείσουν την τιµή σε κάποια από τα ανοιχτά τους συµβόλαια. Όσο πλησιάζουµε τα 68-70 σεντς εκτιµάται ότι αρκετά συµβόλαια θα φιξαριστούν µια που θα δίνουν καθαρή τιµή µεταξύ 74-77 σεντς ανά λίµπρα, ενώ παράλληλα η άνοδος του δολαρίου βελτιώνει τις τιµές σε ευρώ.

Σχετικά µε νέες πωλήσεις, µεµονωµένοι εµπορικοί οίκοι πλήρωσαν για ορισµένες δουλειές σε ανοιχτά συµβόλαια κοντά στα 6,5-7 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκ. ‘14. Σηµειώθηκε ενδιαφέρον και από την αιγυπτιακή αγορά για απευθείας πωλήσεις, αν και µεγάλο µερίδιο έλαβαν οι πωλήσεις των εµπορικών οίκων στην εν λόγω χώρα.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία