BACK TO
TOP
Γνώμες

Μετά το δολάριο θα παίξει ρόλο και ο καιρός

Το κανάλι των 65-68 σεντς ανά λίµπρα προς το παρόν καλά κρατεί. Σύµφωνα µε αναλυτές, βραχυπρόθεσµα δύσκολα θα σπάσουµε αυτό το εύρος προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, εκτός αν προκύψουν ιδιαίτερα νέα για τις παραγωγές ή αν συνεχίσει να ισχυροποιείται το δολάριο.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

3
0

Το αµερικανικό νόµισµα δείχνει να ισορροπεί στο 1,29-1,30 έναντι του ευρώ και το βαµβάκι εκµεταλλευόµενο κάποιες άσχηµες για τις παραγωγές ειδήσεις, σε Αυστραλία και ΗΠΑ, ανέκαµψε από τα χαµηλά της περασµένης εβδοµάδας. Μάλιστα η αγορά είχε ήδη προεξοφλήσει την έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάµβακος του USDA για τον Σεπτέµβρη, η οποία τελικά µείωσε λίγο την παραγωγή των ΗΠΑ και τα τελικά αποθέµατα.

Η ελληνική αγορά

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η πρόσφατη άνοδος του χρηµατιστηρίου αν και ακόµα δεν έχει αποτυπωθεί στη φυσική αγορά. Η βάση για το ελληνικό βαµβάκι είναι περίπου 6 σεντς/λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκεµβρίου ’14, αλλά λίγοι έµποροι ακολουθούν αυτά τα επίπεδα σε ανοιχτό συµβόλαιο. Ενδεχοµένως ελάχιστοι Τούρκοι κλώστες να πληρώνουν αντίστοιχες κλειστές τιµές (73 σεντς ανά λίµπρα), αλλά συνήθως ζητούν πολύ γρήγορες φορτώσεις.

Τα χωράφια στις περισσότερες περιοχές δείχνουν «φορτωµένα» και αρκετοί µιλούν για ικανοποιητικές αποδόσεις, οι οποίες µπορεί να φέρουν την παραγωγή εκκοκκισµένου αρκετά πάνω από την περσινή, καθώς τα στρέµµατα είναι περισσότερα.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία