BACK TO
TOP
Γνώμες

Εύθραυστη η πρόσφατη χρηματιστηριακή άνοδος στο βαμβάκι

Οι τιµές συµβολαίων ∆εκεµβρίου έσπασαν την αντίσταση των 68 σεντς, αλλά δεν κατάφεραν να κρατηθούν για πολύ πάνω από αυτά. Οι κερδοσκόποι βλέποντας ότι το µικρό αυτό «ράλι» φτάνει στο τέλος του, προέβησαν σε πωλήσεις κατοχυρώνοντας τα κέρδη τους.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

0
0

Οι µαζικές τους πωλήσεις σε συνδυασµό µε την ισχυροποίηση του δολαρίου ξαναέφεραν το βαµβάκι στα 65 σεντς.

Πλέον, η αγορά αναµένει την επίσηµη ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης σχετικά µε τον τρόπο ενίσχυσης των παραγωγών στην Κίνα. Αν οι ενισχύσεις ανακοινωθούν πολύ ισχυρές, θα πρέπει τότε η αµερικανική σοδειά για να γίνει ανταγωνιστική στην Κίνα, δηλαδή να φθηνύνει, κάτι που ενδέχεται να πιέσει περαιτέρω το χρηµατιστήριο.

Η ελληνική αγορά

Η αλλαγή του καιρού µπορεί να φέρει σηµαντικά εµπόδια στη νέα σοδειά. Οι πρόσφατες βροχές επηρέασαν για την ώρα ποιοτικά µόνο τα χωράφια στα οποία είχαν ανοίξει τα βαµβάκια.

Ωστόσο, ποσοτικά µπορεί αργότερα να σηµειωθεί µείωση αποδόσεων και σε χωράφια που τώρα είναι στη διαδικασία ανοίγµατος. Η βροχή µπορεί να αποτρέψει το άνοιγµα καρυδιών και ως αποτέλεσµα οι στρεµµατικές αποδόσεις να µειωθούν. Ευτυχώς στο επόµενο δεκαήµερο ο καιρός βελτιώνεται και λογικά σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας θα εντατικοποιηθεί η συγκοµιδή.

Μέσα στην εβδοµάδα δεν έγιναν πωλήσεις, ενώ τα 74-75 σεντς ανά λίµπρα που έχουν θέσει ως στόχο οι εκκοκκιστές για την ώρα δεν πιάνονται µε το χρηµατιστήριο στα 65 σεντς.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία