BACK TO
TOP
Γνώμες

Χώρα της «Φαιδράς Πορτοκαλέας»

«Φυσικός χυµός, πορτοκάλι, Ελληνικό Προϊόν» γράφει συσκευασία χυµού σε ράφι σούπερ µάρκετ• όµως ο χυµός έρχεται από Βραζιλία συµπυκνωµένος, κατεψυγµένος σε «παγοκολώνες», κάπου εδώ στην Αττική ξεψύχεται, αραιώνεται µε νεράκι, συσκευάζεται και πασάρεται ως «Ελληνικό Προϊόν» στους ανυποψίαστους καταναλωτές.

Να ξεσκουμπισθούν

1
0

Η ύπουλη «ελληνοποίηση» στους χυµούς, ιδιαίτερα πορτοκαλιού και γκρέιπ φρουτ πιέζει τιµές και αγορά των γνήσιων ελληνικών χυµών µε αποτέλεσµα ο τοµέας των εσπεριδοειδών της χώρας µας να είναι προβληµατικός• χτύπηµα κάτω από τη µέση στους αγρότες µας και στην Εθνική Οικονοµία από τους εισαγωγείς, µεταπράτες και µεταποιητές.

Βασική εµπορική κοινοτική Αρχή είναι η µη παραπλάνηση των καταναλωτών, Αρχή που καταπατείται ξεδιάντροπα από ισχυρά κυκλώµατα σουπερµαρκετάδων.

Το βασικό Ελληνικό Αγροτικό Ζήτηµα δεν είναι το κατεβατό των πραγµατικών προβληµάτων της Ελληνικής Γεωργίας που αναγράφονται στις εκατοντάδες µελέτες για την Αγροτική Οικονοµία και στα προγράµµατα των κοµµάτων, όπως µικρός και τεµαχισµένος κλήρος, γερασµένος αγροτικός πληθυσµός κλπ• είναι η ποδηγέτηση της εµπορίας και µεταποίησης των αγροτικών προϊόντων από ισχυρά συµφέροντα που λυµαίνονται αγρότες και καταναλωτές. Τα συµφέροντα αυτά διαπλεκόµενα µε µέσα µαζικής αποβλάκωσης, διεφθαρµένα υπηρεσιακά στελέχη και φαύλους πολιτικάντηδες φαίνονται, τουλάχιστον προς το παρόν, ανίκητα.

Στην Ελλάδα, χώρα της «Φαιδράς Πορτοκαλέας» φαιδροί λαϊκιστές υπουργοί και υφυπουργοί υπερασπίζονται µε πάθος το «καλάθι της νοικοκυράς» στα παράθυρα της T.V. Οι κοκοροµαχίες είναι στην ηµερησία διάταξη, ανάλογα την εποχή και την επικαιρότητα• η κοκοροµαχία για την τιµή του νωπού γάλακτος έληξε µε ήττα των παραγωγών γάλακτος.

Παράλληλα η κοροϊδία για την ανάκαµψη της οικονοµίας και τη µείωση της ανεργίας συνεχίζεται• και η νοµοθετικά δροµολογηµένη διάβρωση των συντάξεων να οδηγεί σε απόγνωση παππούδες και γιαγιάδες και στη λιµοκτονία παιδιά και εγγόνια τους που φυτοζωούν µε τη σύνταξή τους.

Ηλίας Εμμανουηλίδης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία