BACK TO
TOP
Γνώμες

Εβδομάδα πτώσης για το χρηματιστήριο

Η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε τις νέες επιδοτήσεις προς τους βαµβακοπαραγωγούς. Οι τιµές που θα λαµβάνουν ως ενίσχυση κυµαίνονται µεταξύ 256 µε 768 ευρώ ο τόνος (σηµερινή ισοτιµία µε γιεν), ανάλογα µε την περιοχή καλλιέργειας.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

0
0
Παράλληλα, φάνηκε και η αλλαγή στην πολιτική της µε στόχο τη µείωση των εισαγωγών και την αποθεµατοποίηση των κρατικών στοκ. Ως αποτέλεσµα, οι χρηµατιστηριακές τιµές τόσο στην Κίνα όσο και στην αγορά της Νέας Υόρκης µειώθηκαν σηµαντικά. Στην πτώση βοήθησε και η περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου, η οποία καθιστά την αµερικανική σοδειά µη ανταγωνιστική στην εξαγωγή.

 

Ελληνική Αγορά

Τα νέα δεν είναι πολύ καλά και για την αγορά µας, καθώς η ραγδαία πτώση του χρηµατιστηρίου εξαφάνισε την όποια ζήτηση υπήρχε. Οι κλώστες είναι φυσιολογικό να περιµένουν να δουν που θα ισορροπήσει η αγορά και µετά αν προβούν σε νέες αγορές, ενώ οι εκκοκκιστές αδυνατούν ακόµα να «χωνέψουν» τα νέα επίπεδα τιµών, οπότε θα χρειαστεί λίγος ακόµα χρόνος για να δραστηριοποιηθεί η αγορά. Παράλληλα, αναµένονται βροχές και είναι προτιµότερο να δούµε πόσο θα επηρεάσει τις ποιότητες η υγρασία. Παρά την πτώση στα χρηµατιστήρια οι έµποροι αδυνατούν να πληρώσουν υψηλότερη βάση για τη σοδειά µας, επιµένοντας στα 6 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου 2014.

Γιάννης Παπαδογιάννης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία