BACK TO
TOP
Γνώμες

Το επίμονο εύρος των 61-65 σεντς ανά λίμπρα στο βαμβάκι

«Τεχνική» αποκαλούν την αντίδραση του χρηµατιστηρίου στα 65 σεντς ανά λίµπρα οι αναλυτές, αφού δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές στα θεµελιώδη µεγέθη.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

1
0
Κατά πολλούς µπορεί η αγορά να δοκιµάσει και λίγο υψηλότερες τιµές, αλλά αυτό θα είναι παροδικό. Οι σοδειές που έρχονται στην αγορά είναι «φορτωµένες», ενώ η ζήτηση στη φυσική αγορά αν και δεν είναι απούσα, σίγουρα δεν θυµίζει τα προηγούµενα χρόνια. Υπό αυτές τις συνθήκες οι αναλυτές θεωρούν ότι δύσκολα θα σπάσουµε το εύρος τιµών 61-65 σεντς ανά λίµπρα, εκτός αν ξαφνικά προκύψουν ειδήσεις σχετικά µε τις παραγωγές (καθυστερήσεις, µειώσεις κτλ).

Ελληνική αγοράΤο χρηµατιστήριο ενισχύθηκε έστω και λίγο τις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά η άνοδος δεν έχει περάσει στις τιµές του ελληνικού βαµβακιού. Αντίθετα, η βάση της σοδειάς µας (basis, διαφορά τιµής µας και χρηµατιστηριακής τιµής) µειώθηκε απότοµα από τα 5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου, στα 3 σεντς ανά λίµπρα. Αυτό το γεγονός αποτυπώνει τη δυσκολία πώλησης φέτος, καθώς σε καµία περίπτωση η ζήτηση δεν θυµίζει τις συνθήκες παλαιότερων ετών. Αναφορικά, οι Τούρκοι κλώστες ακόµα απέχουν, η Κίνα µειώνει τις εισαγωγές, ενώ η Αίγυπτος προκαλεί ανασφάλεια. Οι πλέον πρόσφατες τιµές πώλησης κυµαίνονται µεταξύ 1,18-1,22 ευρώ το κιλό

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία