BACK TO
TOP
Γνώμες

Αρωματική τελμάτωση

Έβαλαν stop στην ολοκλήρωση του συστήµατος πιστοποίησης του πολλαπλασιαστικού υλικού αρωµατικών και φαρµακευτικών φυτών• ο σχετικός κανονισµός εµπορίας που εκδόθηκε τον περασµένο µήνα δεν περιλαµβάνει πιστοποίηση, επιτρέπει τη χύδην εµπορία, καθιστά ανέφικτους τους όποιους προβλεπόµενους ελέγχους, έκαναν µια τρύπα στο νερό.

Να ξεσκουμπισθούν

3
0
«Άσε να γραφτούν ποικιλίες στον κατάλογο και έπειτα κάνουµε κανονισµό πιστοποίησης πολλαπλασιαστικού υλικού των αρωµατικών και φαρµακευτικών φυτών», είναι η άποψη που επικράτησε κατά τη σύνταξη του κανονισµού εµπορίας• άποψη τόσο ηλίθια όσο και το «άσε να αρχίσει πρώτα η Ανάπτυξη και έπειτα κάνουµε ‘αναπτυξιακό νόµο’. Στην πραγµατικότητα επικράτησε οκνηρία επειδή ο παραπάνω κανονισµός πιστοποίησης είναι εξαιρετικά δύσκολος, απαιτεί αρκετό κόπο και δεν υπάρχουν πρόθυµοι για δουλειά. Ξαναγυρίσαµε στη γνωστή γραφειοκρατική ραστώνη του αγροτικού υπουργείου και άσε την ανάπτυξη του τοµέα των αρωµατικών να κουρεύεται.  

Οι θριαµβολογίες Κουκουλόπουλου, µε την υπογραφή των κανονισµών του καταλόγου των ποικιλιών και της εµπορίας, ότι «ανοίγεται χρυσή επιχειρηµατική ευκαιρία µε τα αρωµατικά και φαρµακευτικά φυτά» είναι µεγαλόστοµες παπάρες• ο αναπληρωτής αγροτικός υπουργός δεν πήρε πρέφα ότι του τη σκάσανε οι γραφειοκράτες και τον βάλανε να λέει επικοινωνιακές ανοησίες.    

Η περιπέτεια για την πιστοποίηση του πολλαπλασιαστικού υλικού των αρωµατικών άρχισε το 2002 µε το ολοκληρωµένο σύστηµα που σχεδιάστηκε στο ΕΘΙΑΓΕ• οι αρµόδιοι γραφειοκράτες της παρακµής του αγροτικού υπουργείου το βάλανε στο συρτάρι. Μετά από 12 χρόνια, µε πρωτοβουλία εύψυχου στελέχους και παρά τις βλακώδεις αντιρρήσεις, φτιάχτηκε ο εθνικός κατάλογος ποικιλιών, αλλά οι αρµόδιοι δεν προχωράνε στο τελικό στάδιο, την πιστοποίηση του φυτευτικού υλικού, η πρόοδος βρίσκεται στο περίµενε.

Κουκουλόπουλε, βάλτους να κάνουν ένα σωστό κανονισµό ελέγχου και πιστοποίησης του φυτευτικού υλικού των αρωµατικών και φαρµακευτικών φυτών• για να δει χαΐρι ο τοµέας

Hλίας Εμμανουηλίδης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία