BACK TO
TOP
Γνώμες

Ο Μάρτιος ‘15 πιέζει τη χρηματιστηριακή αγορά

Αυτό που συµβαίνει στη χρηµατιστηριακή αγορά βάµβακος δεν είναι κάτι αναπάντεχο. Εδώ και καιρό τονίζεται σε όλες τις αναλύσεις ότι µόλις φύγουµε από τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου και οδεύουµε προς το νέο έτος, οι τιµές του πρώτου διαπραγµατευόµενου µήνα (Μάρτιος 15) θα πιεστούν.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

0
0
Ο βασικός λόγος αυτής της πορείας είναι η πληθώρα σοδειών που γίνονται διαθέσιµες στην παγκόσµια αγορά. Τα αµερικανικά βαµβάκια πλέον δηµιουργούν την αίσθηση της υπερ-προσφοράς στην αγορά και φυσικά οι κλώστες δεν βιάζονται να αγοράσουν. Ωστόσο, σηµειώνεται ότι η ζήτηση για ίνα εξακολουθεί να υπάρχει. Παράλληλα το δολάριο είναι ισχυρό και δεν δίνει περιθώρια ανόδου στα εµπορεύµατα.

Ελληνική ΑγοράΗ πορεία του χρηµατιστηρίου δεν βοηθάει στις νέες πωλήσεις καθώς οι εκκοκκιστές αδυνατούν λόγο κοστολογίου να εναρµονιστούν µε τα νέα επίπεδα τιµών. Οι τιµές µας είναι µεταξύ 8-10 σεντς ανά λίµπρα ανάλογα ποιότητας πάνω από τις αντίστοιχες τιµές χρηµατιστηρίου και φυσικά µόνο κατ’ εξαίρεση σηµειώνονται νέες πωλήσεις. Οι κλώστες δεν ακολουθούν τις τιµές µας, ενώ όσοι εµπορικοί οίκοι είναι ενεργοί οφείλεται σε κάλυψη παλιότερων πωλήσεων (δηλαδή είχαν πουλήσει ελληνικό χωρίς να το έχουν ήδη στα χέρια τους). Οι εκκοκκιστές κάνουν προσπάθεια να µην περάσουν την πτωτική τάση των διεθνών τιµών στα σύσπορα, εκµεταλλευόµενοι το γεγονός ότι πολλοί κλείδωσαν τις τιµές πώλησης νωρίτερα.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία