BACK TO
TOP
Γνώμες

Η αγορά του ελληνικού βαμβακιού στηρίζεται

Το εύρος των 59-62 εξακολουθεί να υφίσταται όσον αφορά τις τιµές Μαρτίου ‘15, παρά την πτώση του δολαρίου (η οποία φέρνει συνήθως άνοδο στα εµπορεύµατα).

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

0
0
Παράλληλα, η πρόσφατη αµερικανική έκθεση προσφοράς και ζήτηση βάµβακος για τον ∆εκέµβριο χαρακτηρίστηκε ως ενθαρρυντική προς τις τιµές, καθώς µείωσε σε σχέση µε τον προηγούµενο µήνα την παραγωγή και τα τελικά αποθέµατα των ΗΠΑ. Βέβαια, στην παγκόσµια εικόνα τα τελικά αποθέµατα αυξήθηκαν για άλλη µια φορά, µε δικαιολογία τον επαναπροσδιορισµό της κατανάλωσης χαµηλότερα. Όσον αφορά τις παραγωγές σηµειώθηκε µείωση της εκτιµώµενης σοδειάς 2014-2015 για τη χώρα µας και τις ΗΠΑ.

Eλληνική αγοράΠαρά το ότι η ελληνική σοδειά βαµβακιού είναι ακριβή σε σχέση µε τον ανταγωνισµό, µε σταθερό ρυθµό συνεχίζονται οι πωλήσεις αποθεµάτων, χωρίς οι εκκοκκιστές να χρειάζεται να διαπραγµατευτούν ιδιαίτερα. Η αγορά µας στηρίζεται από δύο διαφορετικές πηγές. Πρώτον υπάρχουν εµπορικοί οίκοι, οι οποίοι καλύπτουν πωλήσεις που είχαν κάνει σε κλωστήρια, όταν η αγορά ήταν υψηλότερα και εποµένως τώρα έχουν περιθώριο να πληρώσουν πιο ελκυστικές τιµές. ∆εύτερον, η τουρκική αγορά συνεχίζει και απορροφά στοκ, καλύπτοντας κενά ζήτησης, που συγκυριακά υπάρχουν στην αγορά µας. Από περίπου 240.000 τόνους που έχουν εκκοκκιστεί, τα αποθέµατα είναι 90.000 τόνοι.

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία