BACK TO
TOP
Γνώμες

Περιορισμένες διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο

∆εν σηµειώθηκαν ιδιαίτερες αλλαγές στο χρηµατιστήριο και από ότι φαίνεται στα ίδια επίπεδα θα βρισκόµαστε µέχρι το τέλος του έτους. Τα συµβόλαια Μαρτίου επιµένουν στο κανάλι των 59-62 σεντς ανά λίµπρα, κι αν δεν υπάρξουν σηµαντικά νέα δύσκολα θα δούµε τις τιµές να βγαίνουν εκτός αυτών των ορίων.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

1
1
Στην αρχή της εβδοµάδας φάνηκε µια κόπωση στην αγορά, η οποία όµως δεν κατάφερε να πιέσει σηµαντικά τις τιµές. Παρά την ανακοίνωση της Οµοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για καλή πορεία της οικονοµίας και ενδεχόµενη αύξηση των επιτοκίων, οι τιµές βάµβακος δεν πιέστηκαν. Η συµβουλή των παναλυτών προς τους πωλητές είναι να µην χάνουν τις ευκαιρίες για βελτιωµένες τιµές.

Eλληνική αγοράΟι τιµές της σοδειάς µας είναι σχεδόν αµετάβλητες εδώ και αρκετές εβδοµάδες. Σε αυτό φυσικά συντελεί και η στασιµότητα του χρηµατιστηρίου, το οποίο αρκείται σε µικρο-µεταβολές. Παράλληλα, βρίσκουµε µε σταθερούς ρυθµούς αγοραστές για τα βαµβάκια µας, οπότε δεν διακρίνεται κάποιο άγχος από πλευράς των εκκοκκιστών στις πωλήσεις, έστω κι αν αυτές γίνονται σταδιακά. Μέχρι στιγµής οι πωλήσεις /εξαγωγές υπολογίζονται στους 180.000 τόνους, αφήνοντας ένα υπόλοιπο της τάξεως των 80.000 µε 90.000 τόνων ανάλογα µε την τελική φετινή παραγωγή. Εκτός απροόπτου, οι τιµές πωλήσεων θα συνεχίσουν να βρίσκονται µεταξύ 67-69 σεντς/λίµπρα, ανάλογα ποιότητας.          
Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

22-12-2014 20:44ΙΩΑΝΝΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Ειμαι μικροκαλλιεργητης απο Κιλκις, λογω βροχων δεν εχω μαζεψει βαμβακι, δεν εχω τιμολογιο.Τα εχω δηλωσει στον ΕΛΓΑ .Θα δικαιουμαι συνδεδεμενη ποτε λιγει η εκκοκιστικη περιοδος.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία