BACK TO
TOP
Γνώμες

Δεν πιάνει πλέον ο ρουσφετόσπορος

Οι συνθήκες οικονοµικής ασφυξίας που βιώνει εδώ και καιρό η χώρα σε συνδυασµό µε την αφερεγγυότητα που χαρακτηρίζει το πολιτικό προσωπικό, το οποίο διαχειρίζεται τις τύχες του τόπου, δηµιουργούν ένα «εκρηκτικό µείγµα», που δεν αφήνει κανέναν αγρότη αδιάφορο ενόψει των εκλογών της ερχόµενης Κυριακής.

Η χώρα στον βάλτο

0
0
Είναι αλήθεια ότι αυτές οι εκλογές δεν θα µπορούσαν να γίνουν σε χειρότερη στιγµή για την κυβέρνηση, δεδοµένου ότι πέραν των τεράστιων δυσκολιών που ανακύπτουν στο δηµοσιονοµικό πεδίο, η διαχείριση της µετάβασης στο καθεστώς της νέας ΚΑΠ συνιστά ένα ακόµα µεγάλο αγκάθι για τους φέροντες την πολιτική ευθύνη αυτή την περίοδο

Οι αποκαλύψεις που υποχρεώθηκε να κάνει στον αγροτικό κόσµο πριν από λίγο καιρό ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ∆ηµήτρης Μελάς, αναφορικά µε τις χαµηλές προσδοκίες που θα πρέπει να έχουν οι νεοεισερχόµενοι στο καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης, αλλά και οι τεράστιες απώλειες τις οποίες θα υποστούν και οι κάτοχοι ιστορικών δικαιωµάτων, βάρυναν για τα καλά το κλίµα στα επαρχιακά καφενεία.

Το ποτήρι της αγανάκτησης ξεχείλισε πάντως τόσο µε τις τελευταίες πληρωµές της ενιαίας ενίσχυσης του 2014, όσο και µε τις παλινωδίες στην καταβολή των εξισωτικών αποζηµιώσεων στους κτηνοτρόφους. Το πέρασµα Σαµαρά από τις µεγάλες αγροτικές περιοχές και η κατήφεια µε την οποία γίνεται δεκτός από τον αγροτικό κόσµο, αποτελεί αυτές τις µέρες αδιάψευστο µάρτυρα της «απόστασης», που χωρίζει τις δύο πλευρές.

Την απόσταση αυτή δεν φαίνεται να γεφυρώνουν ούτε οι επιλεκτικές ταµειακές διευκολύνσεις κάποιων κτηνοτρόφων, ούτε οι α λα καρτ «θεραπείες» στους απλήρωτους µέχρι χθες δικαιούχους ενιαίας ενίσχυσης, ούτε βέβαια οι φλύαρες εξαγγελίες για αποζηµιώσεις των ροδακινοκαλλιεργητών µε de minimis παρεµβάσεις και µάλιστα µε δυσεύρετα κονδύλια από εθνικούς πόρους. Το προεκλογικό χωράφι αυτή τη φορά µοιάζει βαρύ, κι όπως όλα δείχνουν δεν πιάνει µε τίποτα ο ρουσφετόσπορος!  

Γιάννης Πανάγος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία