BACK TO
TOP
Γνώμες

Με το βλέμμα στις προπωλήσεις της νέας σοδειάς

Στους ρυθµούς του δολαρίου κινούνται οι αγορές των εµπορευµάτων. Το αµερικανικό νόµισµα ισχυροποιείται τις τελευταίες εβδοµάδες, πιέζοντας το βαµβάκι στα χαµηλά του τωρινού εύρους τιµών.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

0
0
Στα µέσα της εβδοµάδας είχαµε ένα «γύρισµα» του δολαρίου, µε τις τιµές να αντιδράσουν ανοδικά. Στο βαµβάκι τελευταία σηµειώνεται «έλλειµµα» ζήτησης στη φυσική αγορά, καθώς τα κλωστήρια αγοράζουν τα άκρως απαραίτητα. Αυτό κατά συνέπεια σηµαίνει ότι µεσοπρόθεσµα λογικά θα κινούµαστε στα 60-66 σεντς ανά λίµπρα. Ωστόσο, για τη νέα σοδειά οι αισιόδοξες φωνές πληθαίνουν, καθώς γίνεται φανερή η µείωση της παραγωγής σε ΗΠΑ και Βραζιλία και η έλλειψη καλών ποιοτήτων.

Eλληνική αγοράΟι πωλήσεις της φετινής σοδειάς πάγωσαν, καθώς οι αγοραστές ήταν διατεθειµένοι να πληρώσουν τις προσφερόµενες τιµές (λίγο πάνω από τα 70 σεντς ανά λίµπρα) µόνο στην περίπτωση που τα βαµβάκια είναι πραγµατικά λευκά. Αντιθέτως, οι εκκοκκιστές προτιµούν ή απλά διαθέτουν µόνο υποδεέστερες ως προς το χρώµα ποιότητες σε αυτές τις τιµές, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που κρατούν αποθέµατα σε εµπόρευµα, λόγω της οικονοµικής κατάστασης της χώρας. Το ενδιαφέρον όµως έχει µεταφερθεί στη νέα σοδειά, για την οποία κυκλοφορούν ανοιχτές τιµές περί των 4-5 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές του ∆εκεµβρίου ‘15 ανάλογα ποιότητας

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία