BACK TO
TOP
Γνώμες

Ατόνησε η ζήτηση για ίνα από τους εμπόρους

Οι τιµές συµβολαίων Μαΐου έφτασαν τα 67 σεντς ανά λίµπρα, ενώ αντίστοιχα του ∆εκεµβρίου 2015 τα 66 σεντς ανά λίµπρα, αλλά δεν µπόρεσαν να διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα, καθώς τα νέα για τις εξαγωγές των ΗΠΑ δεν ήταν ενθαρρυντικά, ενώ όσο καθυστερούν οι σπορές του καλαµποκιού τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα σποράς βάµβακος.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

0
0
Σύµφωνα µε τους αναλυτές, όταν η αγορά ξεπερνάει τα 67 σεντς ανά λίµπρα ενθαρρύνεται η καλλιέργεια βάµβακος, µε αποτέλεσµα να υποχωρεί το χρηµατιστήριο, λόγω της προσδοκίας για περισσότερα βαµβάκια. Αντιθέτως, µόλις φτάνουµε προς τα 62 σεντς ανά λίµπρα τα κλωστήρια εµφανίζουν αγοραστικό ενδιαφέρον, µε αποτέλεσµα να ανακάµπτουν οι τιµές.

Ελληνική αγοράΗ ζήτηση έχει µειωθεί σηµαντικά τις τελευταίες βδοµάδες, λόγω των εορτών του Πάσχα και εξαιτίας της πορείας των κλωστηρίων, τα οποία παραπονιούνται ότι η αγορά του νήµατος δεν είναι κερδοφόρα. Παράλληλα, στην Τουρκία επικρατεί ανησυχία για την κατάσταση της οικονοµίας της, ενώ η πτώση του τοπικού τους νοµίσµατος δυσκολεύει τις νέες αγορές. Το καλό είναι ότι τα φετινά αποθέµατα δεν είναι και τόσα πολλά, ούτως ώστε να προκαλούν ανησυχίες στους εκκοκκιστές, απλά υπάρχει προβληµατισµός ως προς τη διάθεση των χαµηλών ποιοτήτων των τελευταίων εκκοκκίσεων. Στη νέα σοδειά στενεύουν για την ώρα τα περιθώρια για νέες επιλεκτικές αγορές από εµπόρους µε τιµή 5 σεντς/λίµπρα πάνω από τον ∆εκέµβριο 2015
Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία