BACK TO
TOP
Γνώμες

Μείωση των τελικών αποθεμάτων για τη νέα σοδειά

Τα θεµελιώδη στοιχεία δείχνουν στήριξη στα επίπεδα των 63 µε 64 σεντς ανά λίµπρα και αντίσταση στα 67 µε 68 σεντς ανά λίµπρα, στα οποία και οι έµποροι είναι πωλητές. Αναµένεται, σύµφωνα µε τους αναλυτές της αγοράς, ότι θα συνεχίσουµε να βρισκόµαστε σε αυτό το εύρος εφόσον δεν έχουµε σηµαντικά νέα που να αλλάζουν τα δεδοµένα για τις επερχόµενες παραγωγές.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

1
0
Η πρόσφατη έκθεση της παγκόσµιας προσφοράς και ζήτησης βάµβακος δεν µπόρεσε να ανεβάσει την αγορά παρά την εκτίµηση ότι τα τελικά αποθέµατα το 2015-2016 µειώνονται για πρώτη φορά από το 2009-2010. Η βοήθεια στις τιµές έρχεται πλέον από την πτώση του δολαρίου

Ελληνική αγοράΑνάλογα µε την ποιότητα οι τιµές των φετινών αποθεµάτων κυµαίνονται από τα 68 µέχρι τα 72 σεντς ανά λίµπρα επί αυτοκινήτου. Αυτές οι τιµές αφορούν τα µέτρια προς καλά φετινά βαµβάκια, αντιθέτως υπάρχει µεγάλη έκπτωση για τις υποδεέστερες ποιότητες, µε τις τιµές να βρίσκονται στα επίπεδα των 60 σεντς ανά λίµπρα. Όσον αφορά τη νέα σοδειά, σύµφωνα µε πηγές, οι εκτάσεις θα είναι σχεδόν κατά 10% µειωµένες σε σχέση µε πέρυσι, χωρίς όµως αυτό να σηµαίνει κάτι για την τελική ποσότητα, αφού ο καιρός και οι αποδόσεις είναι που δίνουν την παραγωγή. Ζήτηση για νέα σοδειά υφίσταται, αλλά σε λίγο χαµηλότερες τιµές από τις προσφορές των εκκοκκιστών.
Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία