BACK TO
TOP
Γνώμες

Πάγωμα στις προπωλήσεις της νέας σοδειάς

Η αγορά εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο εύρος τιµών µεταξύ 64-67 σεντς ανά λίµπρα και ανάλογα τις ειδήσεις δοκιµάζει τα δύο όρια.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

1
0
Μόλις πλησιάσουµε τα 70 σεντς οι κλώστες αποµακρύνονται από την αγορά και αφού διορθώσει προς τα 64 σεντς επανα- δραστηριοποιούνται. Πρωταρχικός παράγοντας για το χρηµατιστήριο αποτελεί πλέον το ρίσκο της καθυστέρησης της φετινής σοδειάς των ΗΠΑ, η οποία αν συνεχιστεί σίγουρα θα έχει θετική επίδραση στις τιµές. Φυσικά τα περιθώρια ανόδου περιορίζονται από τις πωλήσεις των κινεζικών αποθεµάτων, όσο οι τιµές θα ενισχύονται.
Eλληνική αγοράΟι πωλήσεις της νέας σοδειάς έχουν παγώσει, καθώς οι εµπορικοί οίκοι αδυνατούν να ακολουθήσουν τις τιµές που προσφέρουν οι εκκοκκιστές. Τα επίπεδα τα οποία ζητάµε κυµαίνονται µεταξύ 5-6 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις αντίστοιχες τιµές ∆εκ. ‘15. Είναι γεγονός βέβαια ότι στην παγκόσµια αγορά φυσικού προϊόντος εδώ και µερικές εβδοµάδες έχει µειωθεί αρκετά η ζήτηση και µόνο τις τελευταίες µέρες φαίνεται να δραστηριοποιούνται ξανά λίγο οι κλώστες. Η καλλιέργεια εξελίσσεται ικανοποιητικά και οι µέχρι τώρα εκτιµήσεις υπολογίζουν µείωση σχεδόν 10% στις εκτάσεις. Οι τιµές στις βαριές ποιότητες είναι στα 56-60 σεντς ανά λίµπρα, ενώ των καλών στα 70-72 σεντς.    

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία