BACK TO
TOP
Γνώμες

To USDA ανέβασε την αγορά βάμβακος

Η πρόσφατη έκθεση προσφοράς - ζήτησης βάµβακος για τον Αύγουστο έδωσε την ώθηση που ήθελε η αγορά ώστε να αντιδράσει από τα χαµηλά της. Εκεί που εκφράζονταν φόβοι πως ο ∆εκέµβριος του 2015 θα µπορούσε να σπάσει προς τα κάτω και τα 60 σεντς ανά λίµπρα, ανακοινώθηκε η αµερικανική έκθεση µειώνοντας την εν λόγω παραγωγή κατά 1,5 εκατ. δέµατα.

Ξέρει τις δυνατότητές του φέτος το βαμβάκι

0
0

Επιπρόσθετα µε άλλες µειώσεις, έφτασαν τα τελικά παγκόσµια αποθέµατα να  είναι λιγότερα κατά 3 εκατ. δέµατα. Φυσικά µε αυτά τα νέα ξεκίνησε το ράλι και πλέον µένει να δούµε πώς θα αντιδράσει η φυσική αγορά.

Η ελληνική αγορά 

Το χρηµατιστηριακό ράλι έδωσε τη δυνατότητα σε όσους εκκοκκιστές έχουν προπωλήσει ανοιχτά συµβόλαια να αρχίσουν να κλείνουν τις τιµές τους. Αυτό είναι λογικό µια που όσο ο ∆εκέµβριος βρισκόταν στα 62 σεντς, η τιµή που θα λάµβαναν θα ήταν σχεδόν 66 σεντς/λίµπρα ενώ τώρα µε την άνοδο η τελική τιµή κυµάνθηκε στα 70 σεντς ανά λίµπρα ή και παραπάνω (σχεδόν 1.40 ευρώ το κιλό).

Την ίδια στιγµή η σοδειά εξελίσσεται ικανοποιητικά και τα προβλήµατα σκουληκιού δεν είναι τόσο εκτενή. Από πλευράς ζήτησης εξακολουθεί να µας χωρίζει 1 σεντ ανά λίµπρα µεταξύ της τιµής αγοράς και πώλησης.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία