BACK TO
TOP
Γνώμες

Πτώση στην αγορά βάμβακος made in China

Μέσα στον Αύγουστο η αγορά κατέγραψε ράλι 6 σεντς ανά λίμπρα (από τα 61 στα 67 σεντς). Είναι λογικό μετά από τέτοια άνοδο, να σημειώνεται ένα γύρισμα, το οποίο προκαλείται κυρίως από τις πωλήσεις των κερδοσκόπων προς αποκόμιση κερδών.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

0
0
Στην τωρινή συγκυρία η διόρθωση αυτή συνοδεύτηκε από το κραχ στα εμπορεύματα / χρηματιστήρια, λόγω της κινεζικής οικονομίας και των φόβων περί φούσκας. Οι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κίνδυνου, τονίζοντας την ανάγκη να διατηρηθεί μια δυνατή Κίνα, ενώ ειδικότερα στο βαμβάκι φαίνεται ότι τα κλωστήρια ανησυχούν για τη γενικότερη εικόνα, αλλά και τρίβουν τα χέρια τους καθώς θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν φτηνότερα.

Η ελληνική αγορά

Η διεθνής συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για νέες πωλήσεις παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε στη νέα σοδειά και οι προπωλήσεις είναι λιγότερες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Τα τουρκικά κλωστήρια παραδοσιακά αυτή την εποχή δραστηριοποιούνται δεδομένου ότι τα αποθέματά τους είναι λίγα, όμως φέτος βλέποντας την παγκόσμια πίεση σε όλα τα εμπορεύματα και τη μείωση της ζήτησης δείχνουν να μη βιάζονται. Λιγοστοί εμπορικοί οίκοι αγοράζουν, σε περιπτώσεις που οι εκκοκκιστές είναι έτοιμοι να προσφέρουν ανταγωνιστικότερα. Το σίγουρο είναι ότι η βάση (διαφορά φυσικής αγοράς με χρηματιστηριακή) για το ελληνικό πιέζεται.

Γιάννης Παπαδογιάννης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία