BACK TO
TOP
Γνώμες

Η αγορά βάμβακος δοκιμάζει τα χαμηλά της

Το βαµβάκι πιέζεται πρωτίστως από εξωγενείς παράγοντες και δευτερευόντως από θεµελιώδη στοιχεία. Η Οµοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ αποφάσισε στα τέλη της προηγούµενης εβδοµάδας να κρατήσει σταθερά τα επιτόκια, γεγονός το οποίο ερµηνεύτηκε ως έντονη ανησυχία για την κατάσταση της παγκόσµιας οικονοµίας.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

0
0
Αν όντως υπάρχει σοβαρό θέµα στην παγκόσµια εικόνα, τα εµπορεύµατα που αντανακλούν την πραγµατική οικονοµία θα είναι τα πρώτα που θα επιβαρυνθούν, γι’ αυτό και υπήρξε η πίεση στο σύνολο τους. Όσον αφορά την πραγµατική αγορά είναι θετικό το γεγονός της αύξησης της ζήτησης από τα κλωστήρια και της αντίστοιχης αύξησης πωλήσεων βραζιλιάνικου βαµβακιού.

Ελληνική αγοράΌσο πλησιάζουµε στη συγκοµιδή, τα βλέµµατα όλων είναι στραµµένα στον καιρό. Οι έντονες βροχοπτώσεις στη Λιβαδειά και τη Θεσσαλία, αναµένεται να έχουν επηρεάσει την ποιότητα των βαµβακιών, δεδοµένου ότι ένα σηµαντικό ποσοστό των καρυδιών είναι ανοιγµένα. Οι παραγωγοί ελπίζουν ότι το επόµενο διάστηµα δεν θα έχουµε ανάλογα φαινόµενα, καθώς οι πωλήσεις φέτος είναι ήδη δύσκολες, και αν χειροτερέψει και η ποιότητα θα δυσχεράνουν περισσότερο. Η ζήτηση, κατά τη διάρκεια της εβδοµάδας, δεν ήταν σηµαντική. Εκτός από τους Τούρκους, που απουσιάζουν γενικότερα αυτή τη σεζόν, οι εµπορικοί οίκοι προτιµούν να δουν τη σοδειά, πριν αυξήσουν τη θέση τους

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία