BACK TO
TOP
Γνώμες

Στενό το εύρος των τιμών του Μαρτίου

Οι τιµές συµβολαίων Μαρτίου ‘16 κινούνται εντός του στενού εύρους 61,50-63,50 σεντς ανά λίµπρα, αδυνατώντας να σπάσουν κάποιο από τα δύο άκρα.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

0
0
Αντίθετα µε τα υπόλοιπα «µαλακά» εµπορεύµατα (καφές, ζάχαρη, κακάο), τα οποία κατέγραψαν ένα µικρό ράλι, το βαµβάκι αδυνατούσε να ακολουθήσει διότι οι πωλήσεις- εξαγωγές δεν έχουν την επιθυµητή πορεία. Η ζήτηση είναι υποτονική, αλλά από την άλλη µεριά, σύµφωνα µε επίσηµες ανακοινώσεις, ο ρυθµός εκκόκκισης στις ΗΠΑ έχει µειωθεί σηµαντικά το τελευταίο δεκαπενθήµερο και αυτό τόνωσε στις τελευταίες συνεδριάσεις τις τιµές.

Ελληνική αγορά Οι τιµές της σοδειάς µας κυµαίνονται µεταξύ 67 και 67,5 σεντς ανά λίµπρα ανάλογα ποιότητας και λοιπών όρων. Τα τουρκικά κλωστήρια περνάνε ζητήσεις, αλλά τις τελευταίες µέρες δεν ακολουθούν τις τιµές του ελληνικού προϊόντος. Βέβαια, από την πλευρά των εκκοκκιστών, δεν υπάρχει αυτές τις ηµέρες κάποιο ιδιαίτερο άγχος, επειδή έχουν ήδη πουληθεί σχεδόν τα µισά βαµβάκια από τη φετινή σοδειά, ενώ παράλληλα ολοένα σηµειώνονται επιλεκτικές δουλειές και από τους διεθνείς εµπορικούς οίκους. Η ενίσχυση του δολαρίου εξακολουθεί και βελτιώνει τις τιµές του προϊόντος, που λαµβάνουµε σε ευρώ.   

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία