BACK TO
TOP
Γνώμες

Εμπόδιο για τις πωλήσεις η ενίσχυση του ευρώ

Εδώ και έναν µήνα οι χρηµατιστηριακές τιµές κινούνται εντός στενού εύρους (61-63 σεντς ανά λίµπρα), αδυνατώντας να σπάσουν ένα από τα δύο όρια. Όλοι οι αναλυτές τονίζουν ότι την επόµενη σεζόν η παγκόσµια παραγωγή θα είναι σαφώς µικρότερη (-16% από τη φετινή), εποµένως οι τιµές έχουν ένα λόγο για να ενισχυθούν.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

3
0
Παράλληλα, όµως, υπάρχει η αντίστροφή επιρροή, εφόσον η Κίνα αποφασίσει να διοχετεύσει δυναµικά τα αποθέµατά της στην αγορά. Οι εισαγωγές, στον µεγαλύτερο καταναλωτή ίνας, είναι ήδη σηµαντικά µειωµένες.

Ελληνική αγορά Μέχρι τα µέσα της εβδοµάδας σηµειώθηκαν πωλήσεις στα επίπεδα των 67 σεντς ανά λίµπρα. Κατόπιν, το χρηµατιστήριο έδειξε να πιέζεται και οι αγοραστές απέσυραν το ενδιαφέρον τους. Παράλληλα, η ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου δυσκολεύει τους εκκοκκιστές να προσφέρουν πιο ανταγωνιστικά επίπεδα τιµών, ώστε να δελεάσουν τους πελάτες µας. Τέλος, ξεκίνησαν οι κουβέντες ως προς τις προπωλήσεις της επόµενης σεζόν. Οι έµποροι δείχνουν ενδιαφέρον στα 2-3 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ’16, ενώ οι εκκοκκιστές ζητούν τα 4 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις χρηµατιστηριακές τιµές.   

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία