BACK TO
TOP
Γνώμες

Δοκιμάζει τα υψηλά του το βαμβάκι

Το βαµβάκι δείχνει να θέλει να δοκιµάσει τα υψηλά όρια του τωρινού εύρους τιµών (60-64 σεντς). Με τη βοήθεια των άσχηµων καιρικών συνθηκών στο Τέξας, οι οποίες προξενούν καθυστερήσεις στις σπορές, οι τιµές συµβολαίων ∆εκεµβρίου ‘16 ενισχύθηκαν, φτάνοντας ακόµα και τα 63 σεντς ανά λίµπρα.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

0
0
Παράλληλα, οι πωλήσεις των κινεζικών αποθεµάτων συνεχίζονται µε επιτυχία, µε αποτέλεσµα τα κινεζικά κλωστήρια να προµηθεύονται καλής ποιότητας ίνας σε ανταγωνιστικές τιµές. Μερικοί αναλυτές θεωρούν ότι η άνοδος προήλθε από θετικότερα στοιχεία της οικονοµίας των ΗΠΑ και εποµένως δεν υπάρχει για την ώρα το υπόβαθρο που θα «σπρώξει» την αγορά υψηλότερα.

Ελληνική αγορά Προβληµατική είναι για την ώρα η πορεία της νέας καλλιέργειας. Εκτός από τις χαµηλότερες θερµοκρασίες κατά την τρέχουσα σπορά, οι πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τα φυτά, δεδοµένου ότι η ρίζα τους ακόµα είναι µικρή. Όσον αφορά τις δουλειές της νέας σοδειάς, η αγορά έχει παγώσει καθώς οι εκκοκκιστές διστάζουν µε τα σηµερινά δεδοµένα να δεσµεύσουν περισσότερες ποσότητες, ενώ οι έµποροι αδυνατούν να πληρώσουν το κάτι παραπάνω που θα έπειθε τους πωλητές. Τα αποθέµατα της φετινής σοδειάς πωλούνται στα επίπεδα των 67 σεντς ανά λίµπρα σε επιλεκτικούς αγοραστές της σοδειάς µας

Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία