BACK TO
TOP
Γνώμες

Δοκιμάζει τα υψηλά του όρια το βαμβάκι

Οι χρηµατιστηριακές τιµές επιµένουν στο εύρος των 60-65 σεντς ανά λίµπρα (∆εκ. ‘16) µε ανοδικές τάσεις. Χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα θεµελιώδη νέα στις σοδειές που να τονώσουν την αγορά, οι τιµές συχνά δοκιµάζουν τα υψηλά τους όρια µε όχηµα την κερδοσκοπία.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0
Η σοδειά στο Τέξας πλέον έχει βελτιωµένη εικόνα, ενώ στην Ινδία οι βροχές είναι ικανοποιητικές, ενώ στη φυσική αγορά δεν υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση. Όµως η στενότητα που εµφανίζεται στην Κίνα προκαλεί κερδοσκοπικές αγορές, οι οποίες ενισχύουν το χρηµατιστήριο. Οι αναλυτές θεωρούν ότι εφόσον σπάσουµε την αντίσταση των 66,5 σεντς δεν αποκλείεται η αγορά να πιάσει τα 68 σεντς ανά λίµπρα.
Ελληνική ΑγοράΟ καύσωνας της εβδοµάδας τόνωσε την ψυχολογία της αγοράς µας όσον αφορά την πορεία της καλλιέργειας. Αν συνεχιστεί ο ζεστός καιρός µπορεί να κερδίσουµε πίσω την καθυστέρηση που προκλήθηκε από τις βροχοπτώσεις των προηγούµενων εβδοµάδων. Τα µικρά ράλι που καταγράφει το χρηµατιστήριο δίνουν ευκαιρία για νέες πωλήσεις στους εκκοκκιστές, καθώς από τη µια µεριά οι αγοραστές µπορούν να κλειδώσουν τη βάση που επιθυµούν και παράλληλα οι πωλητές µπορούν να πάρουν µια ελκυστική φιξ τιµή περί τα 70 σεντς ανά λίµπρα. Τέλος, κάποια προβλήµατα στη βραζιλιάνικη σοδειά, η οποία είναι ανταγωνιστική της δικής µας παραγωγής, δίνει µια καλύτερη προοπτική όσον αφορά τις τιµές που µπορούµε να ζητήσουµε
Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία