BACK TO
TOP
Γνώμες

Σπάει τα κοντέρ στα χρηματιστήρια το βαμβάκι

Η πρόσφατη έκθεση προσφοράς / ζήτησης βάµβακος του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας ήταν θετική ως προς τις τιµές, αλλά δεν µπορούµε να ισχυριστούµε πως ανακοινώθηκε κάτι τόσο µη αναµενόµενο ώστε να δικαιολογήσει το ράλι των τιµών.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

1
0
Οι εξαγωγές των ΗΠΑ εµφανίστηκαν σηµαντικά αυξηµένες και τα αποθέµατα (αρχικά και τελικά) µειωµένα. Την ίδια στιγµή µειώθηκε η εκτίµηση της παγκόσµιας παραγωγής ίνας για τη νέα σεζόν. Οι χρηµατιστηριακές τιµές που εδώ και εβδοµάδες δείχνουν τη δυναµική τους, δεν άργησαν να αντιδράσουν ανοδικά και µε τους κερδοσκόπους να σπρώχνουν την αγορά, έφτασαν οι τιµές κοντά στα 75 σεντς. ∆υναµική στην αγορά δίνει και η δραστηριοποίηση των κινεζικών κλωστήριων, µε άµεσες αγορές κρατικών αποθεµάτων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΤο χρηµατιστηριακό ράλι έδωσε την ευκαιρία στους εκκοκκιστές να κλείσουν ανοιχτές τιµές στα συµβόλαια νέας σοδειάς. Τα επίπεδα που πιάνονται στα 71 µέχρι και 77 σεντς ανά λίµπρα είναι πολύ ανταγωνιστικά για την εποχή, αλλά το ερώτηµα είναι κατά πόσο αυτές οι τιµές θα είναι ανταγωνιστικές τον Οκτώβριο στην αρχή της νέας εκκοκκιστικής περιόδου. Παράλληλα, ενθαρρυντικό είναι πως παρά τη ραγδαία άνοδο λαµβάνουµε ζητήσεις από τους εµπορικούς οίκους. Η διαφαινόµενη έλλειψη ίνας στην Άπω Ανατολή, µέχρι να βγουν οι νέες παραγωγές, αποτελεί κίνητρο για αγορά της ελληνικής σοδειάς. Σηµειωτέον ότι στο γενικότερο κλίµα στα εµπορεύµατα δεν είναι λίγοι όσοι ισχυρίζονται πως το βαµβάκι θα αποτελέσει ένα ασφαλές καταφύγιο για τη νέα σεζόν
Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία