BACK TO
TOP
Γνώμες

Χτίζει αγροτικό προφίλ η Κλίντον, με αγροτικούς συμβούλους ο Τραμπ

Παρόλο που δεν γίνεται ξεκάθαρη αναφορά για τη γεωργία υπάρχουν έµµεσες αναφορές και από τους δύο υποψηφίους για την προεδρία των ΗΠΑ -Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραµπ, σύµφωνα µε δηµοσίευµα του αµερικανικού περιοδικού Modern Farmer.

Ενισχύεται κατά 3,75% η παγκόσμια παραγωγή σιταριού

0
0
Αρχικά, ο Ρεπουµπλικάνος Τραµπ, πρόσφατα έδωσε στο φως της δηµοσιότητας µια λίστα µε 65 αγροτικούς συµβούλους που περιλαµβάνουν γερουσιαστές, κυβερνήτες, κρατικούς αγροτικούς επιτρόπους και στελέχη αγροτικών επιχειρήσεων. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος να διεισδύσει στις αγροτικές αγορές, χωρίς όµως να έχει ξεκάθαρη αγροτική ατζέντα.

Αντιθέτως, η πλατφόρµα της ∆ηµοκρατικής Χίλαρι Κλίντον  περιλαµβάνει ένα σχέδιο για «ζωντανή αγροτική Αµερική». Αυτό περιλαµβάνει, ένα ισχυρό τοπικό και περιφερειακό σύστηµα τροφίµων µέσω του διπλασιασµού των κονδυλίων του Προγράµµατος Προώθησης των Farmers Market (Αγορές Αγροτών) και του Προγράµµατος Προώθησης Τοπικών Τροφίµων. Σκοπός της Χίλαρι είναι να επεκταθούν τα farmers market αλλά και να ενθαρρύνει τις απευθείας πωλήσεις σε σχολεία, νοσοκοµεία, κ.α. Μάλιστα, ο νυν υπουργός γεωργίας, Τοµ Βίλσακ, είναι κορυφαίος αγροτικός σύµβουλος της Χίλαρι και έχει ως στόχο τη συνέχιση των πρωτοβουλιών για τα τοπικά τρόφιµα, όπως το πρόγραµµα «Μάθε το Φαγητό σου, Μάθε τον Αγρότη σου» (“Know Your Food, Know Your Farmer”)

Όσον αφορά τα επιµέρους αγροτικά ζητήµατα: ο Τραµπ όντας ένθερµος υποστηριχτής του junk food δεν ενδιαφέρεται για τα βιολογικά, από την πλευρά της Κλίντον δεν έχει ακουστεί τίποτα πέραν του ότι η οικογένεια Κλίντον δειπνεί µε βιολογικά τρόφιµα. Να σηµειωθεί ότι το USDA µε επικεφαλή τον Βίλσακ έχει δώσει αρκετά κονδύλια για τη βιολογική γεωργία. Επίσης, ο Τραµπ θέλει να κόψει τα κουπόνια τροφίµων (SNAP) για τους οικονοµικά ασθενέστερους, ενώ η Χίλαρι θέλει να τα επεκτείνει. Για τα ΓΤΟ η Χίλαρι είναι υπέρ της σήµανσης στα τρόφιµα, αντιθέτως ο Τραµπ δεν αναµένεται να βάλει φρένο στη χρήση βιοτεχνολογίας. Για τους εργάτες γης είναι σίγουρο ότι ο Τραµπ δεν πρόκειται να αναµορφώσει τη σχετική νοµοθεσία, ενώ η Κλίντον θα εισηγηθεί αύξηση του κατώτατου µισθού αγρεργατών στα 15 δολάρια

Φανή Γιαννακοπούλου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία