BACK TO
TOP
Γνώμες

Το δολάριο βελτιώνει τις τιμές του ελληνικού βαμβακιού

Η πρόσφατη αµερικάνικη έκθεση προσφοράς και ζήτησης βάµβακος ήταν ανοδική προς τις τιµές, καθώς µείωσε την εκτιµώµενη παραγωγή των ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν οι εξαγωγές της εν λόγω σοδειάς. Ως αποτέλεσµα, τα αµερικανικά αποθέµατα µειώθηκαν σηµαντικά και οι χρηµατιστηριακές τιµές κατέγραψαν ράλι.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0
Μάλιστα, αν δεν είχε ισχυροποιηθεί το δολάριο, οι τιµές θα είχαν πιάσει υψηλότερα επίπεδα. Βέβαια πρέπει να σηµειωθεί πως στο κινεζικό χρηµατιστήριο έχουµε διόρθωση, ενώ στη φυσική αγορά υπάρχει µεν ζήτηση, αλλά τα κλωστήρια συνήθως αποτραβιούνται όταν βλέπουν σηµαντικά ανοδικά ράλι. 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΟι βροχοπτώσεις της εβδοµάδας διέκοψαν τη συγκοµιδή βάµβακος, η οποία σε ορισµένους νοµούς δεν έχει ξεπεράσει ακόµα το 50%. Σίγουρα το βαµβάκι που θα εκκοκκιστεί αργότερα θα είναι υποδεέστερο σε χρώµα, ενώ και οι αποδόσεις στα χωράφια αντίστοιχα θα µειωθούν. Οι τιµές της σοδειάς µας εξακολουθούν να κυµαίνονται περίπου 5 σεντς πάνω από τις αντίστοιχες τιµές του ∆εκεµβρίου ‘16, οπότε τις τελευταίες µέρες αυτό αντιστοιχεί στα 74 σεντς ανά λίµπρα. Αναφορικά µε τις τιµές του σύσπορου στη Θεσσαλία ακόµα δεν έχουν ακουστεί επίσηµα νούµερα, βέβαια στο παρασκήνιο ακούγονται πολλές υποσχέσεις.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία