BACK TO
TOP
Γνώμες

Με το δεξί μπήκε για το βαμβάκι η νέα χρονιά

Οι πρώτες συνεδριάσεις του έτους είναι ενθαρρυντικές για το βαμβάκι και η αγορά δείχνει να θέλει να δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα. Οι εβδομαδιαίες αμερικάνικες εξαγωγές που ανακοινώθηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ήταν αυξημένες, με τις αγοράς της Κίνας αλλά και ευρύτερης νοτιοανατολικής Ασίας να είναι ιδιαίτερα δραστήριες.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

0
0

Βέβαια δεν είναι πολύ εύκολο να σημειωθεί μακροχρόνιο ράλι, καθώς το δολάριο παραμένει δυνατό, έχοντας φτάσει πρόσφατα τα υψηλά δεκατεσσάρων ετών. Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, μετά την πρόσφατη παύση της συγκομιδής λόγω των καιρικών συνθηκών, οι παραγωγοί ξαναμπήκαν στα χωράφια τους και πλέον σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η συγκομιδή.

Η ελληνική αγορά

Σημειώνονται φορτώσεις παλαιότερων συμβολαίων, ενώ αναφορικά με νέες δουλειές ακούγονται μεμονωμένες ζητήσεις για μικρές ποσότητες από πλευράς Τουρκίας. Λογικά, η δραστηριότητα θα επανέλθει από τη νέα εβδομάδα, όταν και οι εμπορικοί οίκοι θα βρίσκονται πάλι σε κανονική λειτουργία. Αναφορικά με τη σοδειά μας φαίνεται πως τα αποθέματα φτάνουν τους 70.000 τόνους και ευτυχώς για εμάς το χρηματιστήριο διατηρείται υψηλά, ενώ το δολάριο είναι δυναμικό.

Σημειώνεται ότι η αγορά της Τουρκίας σε καμία περίπτωση δεν έχει την ίδια δυναμική που παρουσίαζε στο παρελθόν για διάφορους λόγους και πλέον δημιουργούνται αμφιβολίες για το κατά πόσο θα καταφέρει να αγοράσει μεγάλες ποσότητες από την ελληνική σοδειά,  υποστηρίζοντας παράλληλα τις τιμές μας.

Γιάννης Παπαδογιάννης

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία