BACK TO
TOP
Γνώμες

Θετική προς τις τιμές η έκθεση του USDA

Αισιόδοξη προς τις τιμές χαρακτηρίστηκε η νέα έκθεση παγκόσμιας προσφοράς και ζήτησης βάμβακος του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας. Οι εξαγωγές των ΗΠΑ αυξήθηκαν, ενώ τα τελικά αποθέματα μειώθηκαν σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

3
0

Παράλληλα, στην παγκόσμια εικόνα, η κατανάλωση ίνας αυξήθηκε λόγω αναθεωρήσεων σε Ινδία, Βιετνάμ και Μπαγκλαντές. Ως αποτέλεσμα, τα τελικά αποθέματα για τη φετινή σεζόν μειώθηκαν. Οι τιμές εκτός από την υποστήριξη των κερδοσκόπων έχουν πλέον και θετικά θεμελιώδη στοιχεία, τα οποία κατά κύριο λόγω στηρίζουν την αγορά.

Τελικά, η προσπάθεια διόρθωσης στην αρχή της εβδομάδας απέτυχε και η αγορά συνεχίζει τη σταδιακή ανοδική της πορεία.

Η ελληνική αγορά

Τα φετινά αποθέματα λιγοστεύουν και φυσικά οι δουλειές γίνονται πιο δύσκολες, καθώς οι τιμές του ελληνικού βαμβακιού σε σύγκριση με άλλες σοδειές χαρακτηρίζονται ως μη ανταγωνιστικές.

Ως αποτέλεσμα, πραγματοποιούνται πωλήσεις μόνο όταν ο αγοραστής έχει άμεση ανάγκη για ίνα, πληρώνοντας στα επίπεδα των 82-83 σεντς ανά λίμπρα με άμεσες φορτώσεις. Παράλληλα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι κουβέντες για προπωλήσεις της νέας σοδειάς.

Οι εκκοκκιστές ακόμα δεν είναι έτοιμοι να δεσμεύσουν σημαντικές ποσότητες, καθώς θα προτιμούσαν πρώτα να έχουν εικόνα των νέων σπορών, αλλά εφόσον τους προσφερθούν επίπεδα υψηλότερα των 5 σεντς ανά λίμπρα πάνω από τις τιμές Δεκεμβρίου ‘17 κάνουν ένα ξεκίνημα.


Γιάννης Παπαδογιάννης
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία