BACK TO
TOP
Γνώμες

Ανοδική αντίδραση στο χρηματιστήριο βάμβακος μετά την παροδική πίεση

Κατόπιν της διόρθωσης στα χρηματιστηριακά ταμπλό, η αγορά ανακάμπτει λαμβάνοντας δυναμική από την ενίσχυση της ζήτησης για εξαγωγές ίνας. Όσο οι χρηματιστηριακές τιμές μειώνονταν, αρκετά κλωστήρια βρήκαν την ευκαιρία να φιξάρουν τα ανοιχτά τους συμβόλαια με τους εμπορικούς οίκους.

Το βαμβάκι «ξεκόλλησε» από τα χαμηλά

2
0

Τα κλεισίματα αυτά προκαλούν τεχνικές αγορές χρηματιστηριακών συμβολαίων από τους εμπόρους, οι οποίοι κλείνουν την ανοιχτή τους θέση. Αυτός ο μηχανισμός υποστήριξε την αγορά στην πρόσφατη διόρθωση, αλλά οι αναλυτές ανέμεναν ισχυρότερη αντίδραση.

Η ελληνική αγορά

Η χρηματιστηριακή διόρθωση όπως αναμενόταν πάγωσε τις όποιες πράξεις στην αγορά, καθώς οι λιγοστοί ενδιαφερόμενοι έμποροι προτίμησαν να περιμένουν, προκειμένου να αγοράσουν προϊόν αργότερα πιο φτηνά.

Βέβαια, λόγω της μικρής διαθεσιμότητας οι μεταβολές των τιμών του ελληνικού βαμβακιού δεν είναι ανάλογες των μεταβολών του χρηματιστηρίου, εντούτοις υπάρχει σαφώς μεγαλύτερο διαπραγματευτικό περιθώριο. Ως αποτέλεσμα σημειώθηκαν ελάχιστες δουλειές στα επίπεδα των 82-83 σεντς ανά λίμπρα.

Γιάννης Παπαδογιάννης


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία